El Barça es queda en blanc

Per la via ràpida i amb contundència inapel·lable, el Madrid va eliminar l’equip de Grimau (3-0), que tanca el curs amb zero títols de quatre, obrint dubtes sobre un altre projecte de Laporta que no ha funcionat. Ni en bàsquet. Ni en futbol.

Campazzo, perseguit per Willy Hernángomez i Satoransky, ahir al Palau. | AFP7

Campazzo, perseguit per Willy Hernángomez i Satoransky, ahir al Palau. | AFP7

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Abrines va fallar; Campazzo va encertar. I Tavares, just quan més el necessitava el Madrid, va tapar Laprovittola i va abatre el Barça, que ja està a casa seva, sense res a fer a la Lliga ACB, expulsat per la via ràpida (3-0). L’equip de Grimau es va quedar amb les mans buides (92-95), desconcertat davant els blancs, que van saber tenir l’autoritat en el joc i, sobretot, l’equilibri emocional per dominar una sèrie amb tanta tranquil·litat que tindrà temps fins i tot per descansar, esperant rival, ja sigui o bé l’UCAM Múrcia o bé l’Unicaja de Màlaga.

Queda un inevitable aire de fracàs al Palau. El Barça no va competir. Ni va jugar bé. Ni va tenir tampoc la identitat necessària per mirar als ulls a un Madrid superior. Molt superior va estar l’equip de Chus Mateo, deixant, a més, sota sospita l’incipient projecte de Roger Grimau, que el seu primer any es va quedar en blanc. Tant en l’Eurolliga com en la Lliga. Ni tampoc en la Copa. Ni en la Supercopa. Zero de quatre. I un preocupat Joan Laporta a la llotja del Palau, assistint al tancament d’un altre exercici desastrós. Primer en el futbol, que va provocar el relleu de Xavi per Hansi Flick; ara en el bàsquet, on la successió de Sarunas Jasikevicius per Grimau tampoc ha funcionat gens bé.

Duel a Barcelona

Els dos tècnics de la casa tenien un nexe en comú. Escassa experiència en l’elit. Eren, per tant, agosarades apostes del president, que els va entregar les banderes del club. A Madrid, en canvi, la festa de Wembley es traslladava als carrers de la capital. Ancelotti i els seus jugadors passejaven la quinzena Champions camí de La Cibeles i d’un embogit Bernabéu; alhora, al Palau, el temple blaugrana del bàsquet que va veure desfilar milers de culers (n’hi havia 7.066, segons va informar el club) abans de temps, una vegada certificat que el Barça havia claudicat. A casa seva i per un contundent 3-0 que el deixa despullat.

El partit es va jugar com tota la sèrie. Al que va voler el Madrid. I com va voler. Ni més ni menys. És igual l’escenari. Sigui a la capital o a la mediterrània Barcelona. Ni un excel·lent inici (parcial de 7-2) que convidava a l’optimisme per a l’equip de Grimau va servir d’autèntic despertador. Semblava que els blaugranes havien après la lliçó dels dos primers capítols de la semifinal.

Desqualificant a Vesely

Notícies relacionades

Només ho semblava perquè, malgrat que van aconseguir superar la desqualificant a Vesely en l’inici del segon quart, els nervis de Grimau, que va veure una tècnica, no van saber sobreviure en l’últim i definitiu quart després d’haver-se aferrat a l’eficàcia de Parker: 27 punts, màxim anotador del partit. El problema, en realitat, va estar en la defensa. Horrible defensa del Barça en la sèrie.

"A nivell defensiu no hem sigut sòlids, no hem evitat cistelles fàcils...", va dir un desconsolat Grimau. No tenia paraules ni tampoc arguments davant la debacle que va viure. "¿Què voleu que us digui? Hem perdut, estem eliminats, s’ha acabat la temporada", va assegurar el tècnic blaugrana. "Ho hem intentat, però no hem arribat. ¿El meu futur? No soc idiota. No hem guanyat res, el balanç és dolent. Ja veurem què passarà. Estic fotut", va sentenciar.