L’Espanyol goleja i obrirà el ‘play-off’ contra l’Sporting

Els periquitos acaben quarts després de noquejar el Cartagena amb gols de Puado, Braithwaite i Melamed.

Puado celebra su gol contra el Cartagena.

Puado celebra su gol contra el Cartagena. / RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En una tarda de mòbils i transistors, l’Espanyol va tancar la Lliga amb una alegria davant la seva afició. Falta li feia al quadre periquito, que va golejar el Cartagena (3-0), però va acabar a la taula com va començar la jornada: en quarta posició. Els blanc-i-blaus competiran en la primera eliminatòria del play-off contra l’Sporting, amb l’anada a Gijón el diumenge 9 de juny (21 h) i la tornada el dijous següent a Cornellà a la mateixa hora. El vencedor es jugarà l’ascens contra el guanyador del duel entre l’Eibar i l’Oviedo. Si passen els bascos, els periquitos no tindrien avantatge de camp en aquest pols final.

Necessitava un triomf l’Espanyol combinat amb una ensopegada de l’equip d’Ipurua per acabar tercer. Es va complir la primera premissa, però no la segona. L’Eibar va batre l’Oviedo (4-3) i va acabar per davant dels blanc-i-blaus, que s’enfrontaran a un Sporting a l’alça que no va fallar a casa. El Leganés, mentrestant, va segellar l’ascens i va acabar campió. Les llàgrimes van ser per al Racing de Santander, que va fracassar en la seva visita al Vila-real B, cuer, i va quedar fora del play-off.

Amb un ull a Cornellà i un altre en diversos estadis, l’Espanyol va començar amb tres novetats: Óscar Gil, Bauza i Salvi. Lluny d’atropellar un rival de vacances, el bloc català va començar sense gràcia. Una rematada acrobàtica de Braithwaite va ser l’única amenaça abans del penal de Joan García sobre Ortuño (m. 33), miraculosament anul·lat per un fora de joc certificat pel VAR.

L’aparició de les estrelles

Notícies relacionades

Braithwaite va topar amb el pal en la millor acció dels locals, que van arribar al descans entre xiulets d’una afició farta de tot, començant per la nefasta gestió dels seus dirigents, cosa que va tornar a quedar de manifest amb les protestes contra Chen abans del partit.

L’equip va tornar del vestidor amb més empenta i va trobar el premi amb el gol de Puado. Braithwaite es va sumar a la festa amb el 2-0 i Melamed, suplent, va tancar el triomf en l’afegit. Van aparèixer les estrelles i l’Espanyol va somriure. Els periquitos sumen 16 partits sense perdre (6 victòries i 10 empats). No cauen des del 10 de febrer, però no ha sigut suficient per pujar per la via ràpida. Toca lluitar en un tens play-off que ha d’acabar el 23 de juny amb la tornada a Primera.

Temes:

Espanyol