anunci oficial del REIAL madrid

Mbappé, cinc anys de blanc

L’astre cobrarà 100 milions de prima de fitxatge i 15 ‘nets’ per temporada

El davanter va publicar a les xarxes el fitxatge 15 minuts després que ho fes el club. «És impossible explicar com de feliç i emocionat em sento ara mateix», va dir. El jugador no apareix a la primera llista de França per als Jocs Olímpics.

Mbappé, cinc anys de blanc
4
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El Reial Madrid va anunciar ahir el fitxatge de Kylian Mbappé per a les pròximes cinc temporades, amb opció a una sisena. El davanter francès, que es convertirà en jugador del conjunt blanc a partir del pròxim 1 de juliol, no podrà ser presentat al Santiago Bernabéu fins després de la disputa de l’Eurocopa d’Alemanya perquè el París Saint-Germain s’ha negat a facilitar-li la sortida abans del 30 de juny, data de finalització del seu contracte. Tot i que el club parisenc ja sabia oficialment que el davanter marxava, Nasser Al-Khelaifi, president del PSG, es va negar a accedir a les pretensions de Florentino Pérez de presentar Mbappé abans que s’incorporés a la concentració de la selecció francesa a Clairefontaine.

"Un somni fet realitat. Molt feliç i orgullós de formar part del club dels meus somnis. És impossible explicar que feliç i emocionat que em sento ara mateix. Estic impacient per veure-us, madridistes, i gràcies pel vostre increïble suport. ¡Hala Madrid!", va publicar ahir el protagonista a les seves xarxes socials, en espanyol, anglès i francès al voltant de 15 minuts després de l’anunci del seu fitxatge.

Negociació tensa

Mbappé, que arriba lliure al Reial Madrid, cobrarà una prima de fitxatge de 100 milions d’euros, que el club sumarà de forma prorratejada al seu salari de 15 milions anuals nets, de manera que n’ingressarà 35 per temporada. La negociació ha sigut tensa especialment per dos aspectes: el percentatge de drets d’imatge que el futbolista cedirà al Reial Madrid i la participació en els Jocs Olímpics de París aquest estiu.

En el primer punt, les representants del jugador, la seva mare, Fayza Lamari, i l’advocada Delphine Verheyden, es van enrocar que el percentatge no anés més enllà del 20%, molt lluny del 50% que rep el club d’altres futbolistes, mentre que en el cas dels Jocs va ser el club el que es va tancar en banda amb la possibilitat que acudís a la cita olímpica després d’haver jugat l’Eurocopa a Alemanya.

Aquí va tornar a aparèixer en escena el president francès, Emmanuel Macron, que es va entrevistar a soles amb Florentino Pérez a l’Elisi durant el dinar de celebració del 125è aniversari de la FIFA, però no va aconseguir convèncer el president blanc. Els serveis mèdics del club i el cos tècnic havien realitzat un informe recomanant que cap jugador doblés aquest estiu en les dues cites, decisió que va comunicar a la Federació Francesa de Futbol, que volia comptar amb Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga i Kylian Mbappé. Thierry Henry va donar ahir una primera llista per als Jocs de la qual no forma part la nova estrella blanca.

La idea del Reial Madrid és que Mbappé sigui presentat una vegada acabi la participació de França a l’Eurocopa, per donar-li després unes vacances i que s’incorpori a la concentració de pretemporada de l’equip posteriorment. França està enclavada al grup D amb Polònia, els Països Baixos i Àustria. Els vuitens de final es jugaran entre el 29 de juny i el 2 de juliol, els quarts els dies 5 i 6 de juliol, les semifinals 9 i 10, i la final el 14.

L’interès del Reial Madrid per Mbappé va arrencar l’estiu del 2017, i des d’aleshores hi ha hagut contactes entre el futbolista i el club de Chamartín, amb veritats a mitges i plantades del jugador al president blanc, fet que ha arribat a generar el rebuig de l’afició a tot el que té a veure amb l’atacant. Marxa del PSG sense guanyar la Copa d’Europa, per més esforços que han fet els qatarians injectant diners per enfortir un club que ha arribat a reunir Mbappé amb Lionel Messi i Neymar. Les relacions entre el francès i el brasiler no van acabar bé i l’argentí i el carioca van optar per marxar quan Al-Khelaifi li va donar poder de decisió a la plantilla perquè firmés la seva última renovació.

L’arribada al vestidor

Notícies relacionades

Ara arriba a un vestidor molt més consolidat al qual Carlo Ancelotti ja ha enviat un missatge abans que arribi a trepitjar-lo: "En aquest vestidor no hi ha egos". El davanter francès sap que s’ha de guanyar el respecte del públic, que s’ha cansat dels seus estira-i-arronses i les seves plantades, i el carinyo d’uns companys que es van acabar cansant del culebró del seu fitxatge.

Mbappé es trobarà en aquest galliner amb altres galls (Vinícius i Bellingham, els dos grans noms de la temporada) i amb una sobrepoblació de davanters al vestidor que li competiran el lloc començant pel brasiler, seguint per l’anglès, i acabant per Rodrygo, Joselu (que està pendent que el Madrid executi l’opció de compra a l’Espanyol) i el jove Endrick.