Apunts

Tsitsipas llança un repte a Alcaraz: "Dins meu hi ha foc"

«Sé el que haig de fer», afirma el murcià, a qui el molesta l’horari nocturn

El tennista murcià ha vençut en els seus cinc enfrontaments anteriors el seu rival, amb qui lluitarà aquesta nit per una plaça a semifinals. El grec arriba avalat per la seva bona temporada en terra.

Tsitsipas llança un repte a Alcaraz: "Dins meu hi ha foc"

JAUME PUJOL-GALCERAN

4
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Stefanos Tsitsipas va llançar el guant a Carlos Alcaraz, tot i que la realitat és contundent a favor del tennista murcià per al duel d’avui a les 20.15 hores a la Philippe Chatrier. Dels seus cinc enfrontaments, el tennista grec no n’ha guanyat cap i només li ha arrabassat 3 sets de 15 jugats. El resultat més igualat es remunta al 2021 a l’Obert dels Estats Units, on l’espanyol va necessitar cinc sets (6-3, 4-6, 7-6, 0-6, 7-6) a tercera ronda. L’últim enfrontament, precisament l’any passat a quarts de final a Roland Garros, Alcaraz va guanyar per 6-2, 6-1 i 7-6 (5). I les apostes també són clares. La nova victòria d’Alcaraz es paga a 1,25 euros, mentre que el premi per Tsitsipas es dispara als 3,95 euros.

"No m’ha guanyat mai. Sé el que he de fer. Però això no vol dir que el guanyi. Ell sortirà diferent", deia tranquil Alcaraz davant el repte, a què Tsitsipas responia: "Sé que li agrada jugar contra mi. Espero que aquesta vegada li agradi una mica menys, que no se senti tan còmode".

La batalla està servida. En joc hi ha el passi a les semifinals de Roland Garros. "Tinc molta motivació, hi ha foc al meu interior i vull sortir i mostrar que el tinc", insistia el grec, campió aquest any a Montecarlo, finalista a Barcelona i de Roland Garros el 2021 (va perdre en cinc sets amb Novak Djokovic). Alcaraz ha mostrat el seu bon moment a París, tot i que la lesió a l’avantbraç dret no li va permetre una bona gira de terra. Només va jugar a Madrid.

Renúncia al doble amb Badosa

Tots dos es van entrenar a les pistes del complex Jean Bouin, un al costat de l’altre. Alcaraz, centrat en el partit, amb tot el seu equip, i el seu germà Álvaro d’espàrring. Tsitsipas, també amb el seu equip i amb Paula Badosa a les grades, vestida de carrer. Sabia ja que no jugaria el mixt previst per al quart torn. Sí que va jugar hores després el doble amb el seu germà Petros davant Ivan Dodig i Austin Krajicek, quarts favorits, amb victòria per 4-6, 7-5, 6-3. "El doble m’ha ajudat a millorar molt. T’anima a pujar a la xarxa, a ser més actiu, a millorar els reflexos. Em sento bé quan tinc partits. Necessito estar en competició, sentir la pilota, així és com funciona per a mi", havia explicat el grec, que deia que jugava el doble "per amor", familiar i sentimental.

La humitat de la nit

"Em semblava un esforç extra, que tampoc s’entenia gaire", deia Marcel Granollers després de classificar-se per als quarts de final del torneig de dobles junt amb Horacio Zeballos al derrotar els austríacs Alexander Erler i Lucas Miedler per 7-6 (3) i 6-2.

De cara al partit, Tsitsipas sap que serà "important tenir clara la tàctica i el pla" per evitar que el tennista murcià "se surti amb la seva". Una situació que fins al moment mai ha sabut controlar davant un Alcaraz que l’ha destrossat en anteriors partits sobre el seu revés a una mà.

Alcaraz volia jugar el partit de dia, però finalment ho farà en la sessió nocturna, un horari que no li agrada. No "m’agraden les sessions de nit, no pel públic, que és especial en aquestes sessions. Hi ha humitat, la pilota pesa i costa més de moure", explicava sobre les condicions diferents de la pista per l’horari. "No només és el temps que duri el partit. Després, són moltes coses molt tard: premsa, fisio, bany de gel. No és només colpejar l’última pilota per poder recuperar. Djokovic segurament va anar a dormir a les sis de la matinada [després de la victòria contra Musetti] i l’últim punt va ser a les tres. Per a mi és millor acabar a les sis de la tarda i poder anar a un bon restaurant a sopar".

Djokovic se salva després d’una altra marató

Braços enlaire. Novak Djokovic es va salvar de l’eliminació en una altra marató de tennis al límit dels cinc sets davant l’argentí Francisco Cerundolo (6-1, 5-7, 3-6, 6-4 i 6-3). El campió vigent va superar la ressaca del partit que, diumenge a la matinada en horari de discoteca, havia aixecat davant l’italià Musetti. També va ser a cinc sets després de 4 hores i 29 minuts, i que va acabar passades les tres de la matinada.

Notícies relacionades

En el segon set, amb 1-2, Djokovic va demanar atenció mèdica. Es va queixar a la jutge de cadira per l’estat de la pista. «M’he fet mal al genoll. Rellisco tota l’estona. Tot el que demano és passar l’estora al camp, en els fons. ¿És demanar molt? Com a jugador no ho puc entendre», li deia a Wayne McKewen, supervisor de Roland Garros. La situació va començar a ser crítica en el quart set. Ningú hauria descartat una retirada. Cerundolo en va aconseguir un altre break (3-2) però Djokovic va salvar la situació per arrabassar-li el servei a l’argentí (4-4). I a partir d’aquí la remuntada.

Qui no va poder salvar-se de l’eliminació va ser el rus Daniïl Medvédev, que va caure contra l’australià Alex DeMiñaur per 4-6, 6-2, 6-1 i 6-3.

Temes:

Roland Garros