Alcaraz es llueix davant Tsitsipasi Djokovic abandona lesionat

L’astre murcià doblega el grec en tres sets i aquest divendres s’enfrontarà en un apassionant duel amb Sinner, que va celebrar el pas a semifinals com a futur número u després de l’adeu del serbi.

Alcaraz es llueix davant Tsitsipasi Djokovic abandona lesionat

JAUME PUJOL-GALCERAN

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Una deixada per tancar la victòria. Una més. Contundent. Somriure de felicitat i aplaudiments al públic que poc abans havia fet l’onada celebrant una victòria incontestable. Carlos Alcaraz no va deixar escapar la seva oportunitat d’estar per segon any consecutiu en les semifinals de Roland Garros. "Volem guanyar el torneig", havia dit segur de les seves possibilitats. Davant Stefanos Tsitsipas va tornar a lluir-se i el va batre per sisena vegada (6-3, 7-6 (3) i 6-4).

El tennista murcià estarà entre els quatre aspirants al títol que va deixar vacant Novak Djokovic al retirar-se ahir del torneig lesionat al genoll dret. El serbi, campió de l’any passat, també cedirà el número 1 mundial a Jannik Sinner, que, hores abans, ho havia sabut en el final del seu partit contra Grigor Dimitrov per 6-2, 6-4 i 7-6 (3).

"Serà el partit més gran que segur puguem veure el 2024 a Roland Garros", va dir Mats Wilander a la pista a Alcaraz. "Serà una prova molt dura. Jannik està jugant a un gran nivell. Ho donaré tot. Estic preparat per tornar a aquesta bonica pista a jugar aquest partit i que puguem demostrar el nostre nivell", deia un feliç Alcaraz.

Final anticipada

Tsitsipas i Dimitrov eren com un examen previ perquè Alcaraz i Sinner poguessin saber en quin estat arribaven amb la seva raqueta apuntant a la final del 9 de juny. Tots dos es jugaran part de les seves opcions en una final anticipada aquest divendres. Per l’altre costat del quadre, el noruec Casper Ruud esperarà rival del partit que enfrontarà aquest dimecres l’alemany Alexander Zverev, un altre dels favorits, i l’australià Alex De Miñaur.

Tan sols mitja hora va necessitar Alcaraz per apuntar-se el primer set. Un break de sortida i un altre al final van ser suficients per marcar el territori a Tsitsipas, que li havia llançat el guant dies abans i arribava a la Philippe Chatrier disposat a complicar-li la vida. "Ha dit que li agrada jugar contra mi, igual no estarà tan còmode". Repte només de boca pel que sembla a la pista.

El tennista grec va entrar disposat a imposar el seu joc des del punt de servei, amb cops de dreta potents i profunds o pujades a la xarxa per sorprendre. Alcaraz tenia molt clar què fer. Les cinc victòries consecutives li donaven seguretat. El murcià remarcava el revés a una mà del seu rival i el desbordava amb la dreta o deixades que trencaven el ritme.

Tsitsipas patia. No trobava la manera de frenar un Alcaraz convençut, segur, rotund, que anava sumant punts, mentre el grec, acumulava errors davant els "oh!" de decepció del públic. En un tres i no res, Alcaraz li havia clavat un 6-0 des del 4-2 del primer set al 3-1 del segon set.

Desesperació grega

El tennista hel·lè es desesperava. La bola li venia a sobre com un tret, sense poder defensar-se. "Tira, tira fort, que li boti", li deia des de la llotja Juan Carlos Ferrero, que no parava de donar-li consells, dir-li on col·locar-se i què fer gairebé en gairebé cada punt. Tsitsipas treia la llengua, desesperat, mirant al seu pare, Apostolos. L’estratègia que havien preparat s’estava esfondrant com un castell de cartes. El grec va salvar l’hemorràgia amb el seu primer break (3-4) per forçar el tie-break. L’aconseguit el va deixar escapar per cedir-lo per 7-3. La segona mànega queia per a Alcaraz.

Notícies relacionades

Poc va canviar el guió en el tercer set. Tsitsipas en feia una de freda i una de calenta, mentre Alcaraz aguantava i buscava el trencament definitiu. El va aconseguir en el setè joc (4-3) i la resta va arribar amb la desesperació del tennista grec, que a les 2 hores i 15 minuts marxava de la Philippe Chatrier amb una nova derrota.

Si volia fer patir Alcaraz tampoc ho va aconseguir en aquesta ocasió. Li quedarà el record del seu primer partit a l’Obert dels EUA el 2021, decidit en cinc sets. Llavors, ell era el clar favorit i el va sorprendre un noi, de 18 anys, que un any després aixecaria el trofeu a Nova York.