Doncic busca entrar a l’Olimp amb el seu primer anell de l’NBA

El base eslovè arriba a la final, que s’inicia la matinada vinent a Boston, en la sisena temporada als EUA. Els Celtics busquen el seu 18è títol.

Doncic busca entrar a l’Olimp amb el seu primer anell de l’NBA
2
Es llegeix en minuts
XAVIER MESTRE

Els Dallas Mavericks de Luka Doncic busquen aconseguir el seu segon anell després de tocar la glòria el 2011 amb Dirk Nowitzki al comandament. A davant, els Boston Celtics, que volen fer història i convertir-se en l’única franquícia amb 18 títols de l’NBA, trencant l’empat amb Los Angeles Lakers. El primer partit es disputa la matinada d’aquest divendres a les 2.30, hora espanyola. Aquesta és la primera oportunitat de Doncic d’aconseguir l’anell quan als seus 25 anys compleix la seva sisena temporada a l’NBA. L’equip de Texas ha sorprès en el play-off. Primer va superar els Clippers en sis partits, després va vèncer els Thunder també en sis i a la final de l’Oest va arrasar Minnesota, que arribava d’eliminar els Denver Nuggets de Jokic (l’últim campió), en només cinc partits.

Per la seva banda, els Celtics han tingut un viatge molt més tranquil. En primera ronda es van enfrontar als Miami Heat amb Jimmy Butler lesionat i els van eliminar en cinc partits, en la segona els Cleveland Cavaliers no van poder comptar ni amb Donovan Mitchell ni Jarret Allen i van guanyar també en cinc. A la final de l’Est van escombrar en quatre els Indiana Pacers (la seva estrella, Tyrese Halliburton, es va lesionar en el segon partit).

El duel clau de la final serà entre Doncic i Jayson Tatum. El base eslovè fa una mitjana 28,8 punts, 9,6 rebots i 8,8 assistències per partit en aquests play-off, números que li van valer per ser l’MVP de la final de l’Oest. Tatum, per la seva banda, porta 26,0 punts, 10,4 rebots i 5,9 assistències de mitjana.

Notícies relacionades

Els de Jason Kidd tornen a tenir el factor pista en contra, cosa que significa que els dos primers partits es disputaran a Boston. Un hipotètic setè enfrontament també es disputaria en aquesta ciutat. Els Celtics tan sols han perdut dos partits en aquests play-off però tots dos han sigut com a locals.

Els segons espases de cada equip són els que poden decantar aquesta final. Kyrie Irving (Dallas) i Jaylen Brown (Boston) són dos dels millors jugadors en les seves posicions. Irving, amb passat conflictiu a Boston, ha estat a tres finals de l’NBA i va ser campió el 2016 amb els Cavaliers de Lebron James. Fa una mitjana en el play-off de 24,2 punts 4,1 rebots i 5,0 assistències. Brown, MVP de la final de l’Est, suma 25,0 punts, 6,1 rebots i 2,6 assistències per partit.