Espanya remunta i es classifica per a l’Eurocopa del 2025

Dos gols d’Irene Paredes i una diana de Lucía García en el temps afegit van certificar la victòria contra Dinamarca (3-2) i el bitllet per al torneig continental.

Espanya remunta i es classifica per a l’Eurocopa del 2025
2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va ser un partit tosc, amb més ombres que llums, però Espanya es va poder sobreposar i segellar el seu bitllet per a l’Eurocopa del 2025. El combinat de Montse Tomé va haver de remuntar davant Dinamarca (3-2) i ho va fer sota l’estela d’Irene Paredes, la capitana d’un vestidor que no va deixar de creure-hi.

Espanya no va tenir ni temps de situar-se quan la defensa de la selecció dirigida per Montse Tomé es va desconfigurar i va deixar Thomsen totalment sola davant Misa Rodríguez. La canària no va poder fer res davant el cop de cap de la danesa que va acabar dins de la xarxa. Espanya començava per sota en el marcador i havia de reaccionar si volia segellar el seu bitllet a l’Eurocopa de l’any vinent.

Penal fallat

El conjunt dirigit per Montse Tomé no va sortir bé. No es trobava a la gespa, no aconseguia construir per arribar a la porteria de Dinamarca amb garanties. Va arribar el gol de les daneses i va fer efecte en el conjunt local. La reacció s’anava gestant a foc lent mentre Dinamarca assumia un paper secundari relegada al contraatac. Espanya ho va intentar, sobretot des de fora de l’àrea, amb míssils d’Alexia Putellas i Jenni Hermoso. Salma es va colar un parell de vegades a l’àrea real, però tampoc hi va haver sort.

La segona part va començar com va acabar la primera, amb una Espanya sense gaires llums. El combinat nacional va crear, però no va saber construir un atac consistent que les acostés a remuntar el partit. La desesperació es va tornar a personificar quan Mariona va errar el penal que podia posar l’empat.

Una dissort que es va engrandir quan Dinamarca va marcar el segon després d’una nova falta de contundència defensiva que Thomsen va aprofitar, i així va allunyar una mica més l’oportunitat de certificar la classificació per a l’Eurocopa.

Notícies relacionades

Però a aquesta selecció campiona del món mai se l’ha de donar per morta. I menys si hi ha en les seves files jugadores que fa anys que juguen, no només per canvis en la selecció, sinó també en el futbol femení. Irene Paredes va aparèixer en escena per decantar la balança. Dos gols en accions consecutives i calcades van posar el 2-2: centrada de Putellas des de la cantonada i rematada de Paredes des de l’àrea petita.

Lucía García va posar la guinda al pastís en l’afegit. La de Barakaldo es va colar dins de l’àrea després d’una passada exquisida de Tere Abelleira i va sumar el tercer gol per a Espanya, que va firmar així la seva assistència a l’Eurocopa. Les campiones del món tenen recursos i força per a estona.