"L’aval era vexatori. Ens van ajudar el meu germà i amics amb préstecs"

El mandatari diu que no hi ha hagut «contraprestacions ni portes giratòries» per als que van possibilitar el seu accés a la presidència.

Joan Laporta

Joan Laporta / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, va sortir ahir per fi als mitjans oficials del club per donar la seva versió particular sobre les ajudes que va rebre el seu equip directiu a fi de configurar i mantenir l’aval necessari per prendre el govern de l’entitat després de les eleccions celebrades el 2021.

El màxim mandatari blaugrana va explicar que els ingressos al compte mancomunat dels directius van ser "préstecs". "Alguns ja s’han tornat, d’altres no", va assumir el dirigent. A més, va assegurar el mandatari que "no hi ha res il·legal ni cap incompliment ètic", malgrat que una empresa que treballa per al Barça, ISL Futbol Limited Liability Company, va ingressar 350.000 euros (401.135 dòlars) al compte del Banc Sabadell amb què els membres de la junta mantenien l’aval, segons va informar aquest diari.

"Nosaltres paguem els plats trencats d’un aval de 124 milions (...). El pròxim president no haurà de passar per aquest aval, discriminatori i gairebé vexatori (...). Però no hi ha res. Ni compensacions, ni portes giratòries", va insistir Laporta, que va admetre que per configurar aquest aval va caldre recórrer a persones externes a la directiva: "Hi va haver persones que ens van ajudar, perquè amb el nostre patrimoni era difícil. Com el meu germà, amics meus, o coneguts d’algun directiu. Però eren préstecs, no una donació."

Notícies relacionades

Quan els entrevistadors de Barça One, Llorenç Tarrés i Miriam Nadal, incisius, van insistir a qüestionar-se el paper d’ISL al tractar-se d’una empresa llicenciatària del club, Laporta va continuar amb la seva defensa emparant-se amb l’informe emès pel departament de Compliance del Barça, dirigit per Sergi Atienza: "Compliance diu que no hi ha cap incompliment ètic, tampoc estètic. No hi ha cap irregularitat". I va assenyalar els que "volen distorsionar".

"Passa com amb el cas Negreira. Estem molt tranquils. Paguem els plats trencats per presentar l’aval més car de la història del futbol, i a més desproporcionat. Suportem les despeses. ISL treballava amb el club des del 2014, i té acadèmies, organitzava gires a l’estiu, tot i que li hem tret certa activitat. La relació, correcta, ha disminuït el seu servei perquè el Summer Tour d’aquesta temporada és amb la Superlliga".