El repte que MM93 va frenar

Els responsables de Ducati van arribar a suggerir a Martín i Márquez que qui quedés per davant al Mundial s’emportaria el premi d’acompanyar Bagnaia.

Así ha anunciado, hoy, Ducati el fichaje de Marc Márquez.

Así ha anunciado, hoy, Ducati el fichaje de Marc Márquez. / DUCATI MEDIA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

És possible, en efecte, que els últims seran els primers. Ducati Corse va ser ahir l’últim a pronunciar-se, tard i malament, sobre el fitxatge de Marc Márquez, per dues temporades (2025 i 2026), quan tothom ja ho havia publicat, quan Aprilia i Jorge Martín havien anunciat que s’unien, quan Enea Bastianini tancava el seu acord amb KTM. Al final, després de retardar l’anunci més de 48 hores, Ducati Corse es va pronunciar després de passar-se setmanes, mesos, dubtant entre Jorge Martín i Marc Márquez.

Dubtava tant, que els seus responsables van arribar, fins i tot, a suggerir, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, als dos candidats que, si els semblava bé, qui quedés per davant al Mundial s’emportaria el premi de ser el futur company de Pecco Bagnaia. Martín va dir que acceptava el repte i Márquez, que pilota una Ducati de l’any passat, és a dir, una del 2023, una moto inferior a la de Martinator, va dir que aquest sistema d’elecció no li semblava el més adequat.

Les explicacions van ser molt escasses i les paraules de l’enginyer i guru de la firma italiana, Gigi Dall’Igna, buides. "En primer lloc vull agrair tant a Enea Bastianini com a Jorge Martín tot el treball fet amb nosaltres en els últims anys i els desitjo el millor per al futur", deia Dall’Igna en el comunicat oficial. "Aquesta temporada estan demostrant un nivell realment increïble i estem segurs que lluitaran pel títol mundial fins al final", afegia.

Deixant la diplomàcia de banda, l’enginyer explicava els motius que el van portar a canviar d’opinió. "Decidir el nou company d’equip de Bagnaia en el Ducati Lenovo Team no ha sigut fàcil perquè teníem una llista de pilots realment forts per escollir. Al final la nostra decisió ha recaigut en un talent indiscutible com Marc Márquez". ¿Els motius? "En poques carreres, ha sigut capaç d’adaptar-se a la perfecció a la nostra Desmosedici GP i la seva ambició innata l’empeny a créixer contínuament. Al box tindrem dos pilots que, fins al moment, junts sumen 11 títols mundials i poder comptar amb la seva experiència i maduresa serà molt valuós per al nostre creixement. Benvingut, Marc", conclou l’enginyer de Venècia.

Márquez, per la seva banda, va celebrar el seu fitxatge per Ducati, lògicament, després d’haver sigut el gran estrateg de l’operació. "Estic molt content de vestir de vermell la temporada vinent amb l’equip oficial Ducati en MotoGP", celebrava en el comunicat. "Pràcticament des del primer contacte amb la Desmosedici GP vaig disfrutar pilotant i la meva adaptació ha sigut molt bona", va afegir.

Agraïments

Notícies relacionades

"A partir d’aquell moment vaig entendre que el meu objectiu era seguir el camí natural, continuar creixent i passar a l’equip oficial en què Pecco Bagnaia ha sigut campió dos anys seguits. Soc realment feliç de poder complir aquest gran repte i molt agraït per la confiança que Ducati ha dipositat en mi".

Márquez agraeix a la propietat del Gresini Racing Team, especialment a Nadia Padovani, viuda de Fausto Gresini, la possibilitat de tornar a ser competitiu en MotoGP "en un moment delicat de la meva carrera i, per tant, seguirem disfrutant i donant el màxim en el que queda d’aquesta temporada".