Fermín es diverteix amb Espanya

Espanya goleja Andorra en una gran segona part amb un debut notable del blaugrana i tres gols d’Oyarzabal en tot just 20 minuts. Ayoze també es va reivindicar a Badajoz i Ferran Torres va tancar el triomf en una nit amb moltes provatures.

3
LUIS ROLLANO

Espanya va golejar i el seleccionador Luis de la Fuente va treure les seves pròpies conclusions en un partit en què va sobresortir Oyarzabal amb tres gols, però en què també altres noms van buscar no quedar fora dels 26. Ayoze, Cubarsí, Vivian o el blaugrana Fermín, que va firmar un debut notable, van completar una gran actuació a més d’altres jugadors que també es van agradar en una nit en què Andorra va aguantar gairebé mitja hora, però que gairebé no va presentar batalla després del descans (5-0).

Tal com era de preveure, De la Fuente va fer provatures en el primer dels dos compromisos previs a l’inici de la competició a Alemanya. Els tres noms propis de l’onze van ser Aleix García, Baena i Ayoze. De les grans novetats en la prellista del seleccionador de La Rioja i alguns dels noms que podrien estar entre els tres descartats també va destacar la presència de Grimaldo.

L’inici del partit no va poder ser més accidentat. Un error tècnic va evitar que els himnes sonessin, com marca el protocol de qualsevol partit entre seleccions. Això va fer que els ànims estiguessin una mica enrarits al Nuevo Vivero. No obstant, a partir del xiulet inicial, tot va començar a transcórrer amb normalitat.

Durant els primers compassos del joc, la tònica va ser clara. Espanya tocava i tocava la pilota davant un conjunt andorrà que defensava amb els onze jugadors a l’àrea. L’objectiu de l’equip del Principat era encaixar el mínim nombre de gols possible i aguantar amb la porteria a zero el màxim temps possible. La dada curiosa del partit va arribar abans del quart d’hora, quan Andorra va aconseguir abans que el seu rival aproximar-se a la porteria rival amb un córner que no va tenir més conseqüències. Però l’equip local sabia que era superior en l’aspecte físic i el futbolístic i que era qüestió de temps que els gols comencessin a caure.

En una d’aquestes, Espanya va aprofitar una jugada a pilota aturada en la qual Cubarsí es va fer gran per prolongar amb un cop de cap a un Ayoze que va avançar La Roja amb cop amb la dreta de bonica factura. Aquest gol va canviar el guió d’un partit en el qual el conjunt espanyol semblava estar més tranquil i menys ambiciós mentre que Andorra va poder veure’s més relaxada i menys tenallada després del gol. Malgrat això, Morata va fer per fi acte de presència i va celebrar el seu primer gol de la nit, però aquest no pujaria al marcador després que l’assistent aixequés la bandera.

Fermín per Pedri

El duel va arribar al descans amb un únic gol, el fabricat per Aleix, Cubarsí i Ayoze, tres dels futbolistes que volen guanyar-se el lloc en la llista definitiva. A l’intermedi es va produir una voràgine de canvis en què De la Fuente volia continuar repartint minuts i continuar amb la seva avaluació exprés de 90 minuts. Le Normand, Cucurella, Jesús Navas i Oyarzabal van entrar i poc van trigar a fer efecte aquests canvis, ja que el mateix Oyarzabal, de taló i de bonica factura, va posar el segon.

Fermín va donar descans a Pedri i Zubimendi va fer el mateix amb Aleix García. Enmig d’aquests dos moviments, Espanya va incrementar encara més la renda gràcies a un passi de Ferran que va trobar un Oyarzabal llest per anotar a pler el tercer gol d’Espanya. El davanter de la Reial Societat va tancar el seu triplet després d’una jugada en què Fermín va intentar el gol amb insistència i el d’Eibar, més ben posicionat que ningú, la va posar on el porter visitant no podia arribar.

Semblava que el festival golejador es quedaria aquí, però Ferran Torres, que ja havia firmat abans una assistència, va contribuir a arrodonir la festa amb un gol marca de la casa després de batre el porter amb un xut creuat.

Mbappé aixeca França

La selecció gal·la va batre ahir Luxemburg (3-0). Mbappé va marcar el tercer i va assistir en els dos primers Kolo Muani i Clauss. Kounde va jugar 64 minuts a Metz. En altres partits, Noruega –absent a l’Eurocopa– va derrotar Kosovo amb tres gols de Haaland (3-0), Bèlgica va superar Montenegro (2-0) amb dianes de De Bruyne i Trossard, de penal, i Dinamarca va superar Suècia (2-1).