Mariona Caldentey deixa el Barça per jugar a l’Arsenal

La davantera mallorquina marxa del club, que li va fer una oferta per renovar, amb la idea de viure altres experiències i reptes. «A la vida cal acceptar que els cicles s’acaben», explica

Mariona Caldentey deixa el Barça per jugar a l’Arsenal
2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"He decidit que és el moment de marxar". Així va dir ahir adeu Mariona Caldentey al que fins ara ha sigut el club de la seva vida. La futbolista balear deixarà el Barça després de 10 temporades vestint la samarra culer i ho farà per emprendre una nova aventura a Anglaterra com a nova jugadora de l’Arsenal, on coincidirà amb Laia Codina. Caldentey finalitzava contracte aquest 30 de juny i, malgrat l’oferta de l’entitat culer sobre la taula per renovar, ha decidit que era el moment de posar punt final, als seus 28 anys, a la seva exitosa i llarga etapa com a blaugrana. El partit d’aquest diumenge amb el Betis, l’últim a casa de la temporada, serà el seu comiat.

Era pràcticament un secret a crits que Mariona Caldentey no seguiria al Barça i així ho va acabar anunciant ahir. "Creieu-me que ha sigut una decisió difícil de prendre, però a la vida cal ser honest i acceptar que els cicles s’acaben i de vegades els camins se separen", explicava la futbolista blaugrana en un vídeo que va penjar a les seves xarxes socials.

Adeu meditat

"En el Barça he crescut, complert molts somnis i fins i tot alguns que ni sabia que podia tenir", afegia la davantera balear amb una samarreta blaugrana penjada a l’esquena. Un adeu meditat i difícil, que permetrà a Mariona Caldentey sumar noves experiències i reptes.

El Barça perd sense Mariona un baluard de La Masia. La de Felanitx va rebre la trucada de l’entitat blaugrana i no va dubtar a mudar-se a la capital catalana perseguint el seu somni. Vestida de blaugrana ha format part del millor Barça de la història, el que ha marcat una època tant dins com fora del camp. I ella ha sigut, sens cap dubte, una referència.

Sense Mariona, el Barça es queda sense un dels seus principals talents. El seu toc, tant com a revulsiu com de titular, ha sigut una assegurança per a l’equip culer. Ha tingut la confiança de tots els entrenadors que l’han dirigit. Fidel a l’estil, sempre amb la profunditat i el desbordament com a segell, la balear és un esclat dels que només passen una vegada. Sens dubte, per al Barça és una de pèrdua important i sensible a la plantilla.

Notícies relacionades

Mariona no se’n va per diners perquè tenia una proposta interessant per part del Barça, però al final ha prevalgut la seva voluntat de provar un nou projecte, en un país diferent amb una lliga més competitiva com és la Women’s Super League.

Després d’aquestes 10 temporades defensant la samarreta del Barça, Mariona Caldentey s’acomiadarà amb un magnífic full de serveis. La mallorquina deixarà enrere 302 partits oficials amb el Barça i un total de 114 gols. En aquesta dècada de blaugrana ha guanyat un total de 25 títols: 3 Lligues de Campions, 6 Lligues, 6 Copes, 4 Supercopes d’Espanya i 6 Copes Catalunya. És la quarta jugadora més guardonada de la història, tan sols per darrere d’Alexia Putellas (30), Melanie Serrano (29) i Marta Torrejón (28).