Tertúlia a Casa Seat

Expectants amb el nou Barça

Cabezas anteposa la identificació amb l’equip i el gaudi amb el joc a la conquesta de títols

Els especialistes d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i el director de ‘Sport’ van analitzar la temporada futbolística del Barça. Van coincidir a donar un suspens a l’equip de Xavi i a lamentar les formes emprades per Laporta per fer fora el tècnic i entenen que Hansi Flick iniciï un altre projecte.

Tertulia a Casa Seat

Tertulia a Casa Seat

3
Es llegeix en minuts
XAVIER MESTRE

Ajuntar part de la secció d’Esports d’EL PERIÓDICO amb Sergi Mas parlant sobre el Barça de Xavi, el nou Reial Madrid o el FC Barcelona femení sempre és sinònim d’humor i veritats com un temple. Això és el que es va viure dimecres a la Casa Seat. Aquest format nou va permetre als espectadors presencials disfrutar d’un debat assossegat, amb molt humor i respecte.

Francisco Cabezas (cap d’Esports del diari), Marcos López (periodista esportiu i especialista del FC Barcelona), Laia Bonals (especialista en futbol femení), Joan Vehils (director de Sport) i com a convidat especial Fermín de la Calle (redactor d’El Periódico de España, del grup Prensa Ibérica, com aquest diari, i especialista del Reial Madrid) van ser els encarregats de portar les regnes de la tertúlia, moderada per Sergi Mas.

El primer tema del qual es va parlar va ser la mala temporada del Barça masculí. Tots els participants van posar un suspens al curs blaugrana. Els més durs van ser Laia Bonals i Francisco Cabezas, que li van adjudicar un 3. Marcos López i Joan Vehils van ser més generosos amb un 4. Tots van estar d’acord que el més il·lusionant de la campanya van ser els joves: Lamine Yamal, Fermín López, Pau Cubarsí, Marc Guiu i Héctor Fort.

I va ser precisament després de xerrar sobre els joves que la figura de Xavi Hernández va entrar en escena. Entre lamentacions, entenien que la manera d’acabar la relació amb el tècnic de Terrassa no va ser la indicada. El resum perfecte va ser el que va fer Sergi Mas. "Ha sigut un any convuls", va remarcar. La figura de Joan Laporta també va rebre crítiques: per com està gestionant el club comparat amb la seva primera etapa (especialment pels que són els seus consellers) i per la manera d’afrontar els temes amb la premsa.

"Un any de construcció"

El conjunt blaugrana busca recuperar la seva millor versió i tornar a arribar a la glòria en la Champions. Per aquesta raó s’ha fitxat Hansi Flick. Els periodistes van ser molt cauts amb ell. "Cal entendre que aquest sí que és un any de construcció", va dir Bonals.

Marcos López va seguir la mateixa línia quan va apuntar que "el Barça no pot oferir el mateix que el Madrid", i va afegir que "no es pot exigir guanyar als joves". Segons Cabezas, el més important és "poder identificar-se amb el club i disfrutar amb el joc de l’equip", i va acabar dient que "no és necessari" un títol.

L’únic raig d’esperança del club blaugrana ha sigut el Barça femení amb la conquesta de la tercera Champions de la seva història. Aquí van començar les discrepàncies. Joan Vehils va afirmar que "no es pot cedir davant les exigències de més diners" al·ludint a l’estira-i-arronsa amb la renovació d’Alexia Putellas. A aquest comentari Laia Bonals va respondre que "Laporta no sap respectar les seves figures" i que "Alexia dona molts diners al Barça". El que més van destacar va ser la gran temporada del conjunt de Giráldez i el fet que el Barça té la mesura agafada al Madrid.

Només els val guanyar

Després del fitxatge de Kylian Mbappé pel Reial Madrid, es va parlar de com es compondria la davantera blanca amb el francès a la gespa i de la decisió de no permetre a l’astre francès anar als Jocs Olímpics amb la seva selecció. "Els que ho han decidit han sigut Ancelotti i el cos mèdic", va afirmar De la Calle.

Notícies relacionades

Es va parlar de la cultura del Madrid i que "l’únic que volen és guanyar, i si és la Champions, millor", va afegir el redactor d’El Periódico de España. En aquell moment van sortir al descobert les diferències de gestió de les estrelles entre el Barça i el Madrid.

L’últim tema de debat va ser el RCD Espanyol. Tot i que la gran majoria dels tertulians cobreixen informació del Barça, tots coincideixen que seria bonic tornar a veure "dos equips de Barcelona en la Primera Divisió", i a elogiar l’afició per la seva fidelitat. De fet, Marcos López va anar més enllà i va convidar tothom a anar a veure un partit de l’Espanyol a Cornellà. "L’atmosfera és especial", va asseverar.