EL TORNEIG DE ROLAND GARROS

Ferrero pronostica "un partidàs" a la final anticipada

El tècnic d’Alcaraz preveu un duel igualat i destaca la millora de Sinner en terra. Després de 20 anys hi haurà unes semifinals sense Nadal, Djokovic ni Federer. 

Ferrero pronostica "un partidàs" a la final anticipada
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dia D. França recordava ahir els 80 anys del desembarcament de les tropes aliades a Normandia. Aliens a la història, Carlos Alcaraz i Jannik Sinner preparaven el seu a Roland Garros. El seu dia D serà avui, a la Philippe Chatrier (14.30 hores, Eurosport) per jugar el partit més esperat del torneig i l’inici d’una època. Després de 20 anys, per primera vegada, a les semifinals no hi haurà ni Rafael Nadal, ni Novak Djokovic ni Roger Federer. No passava des del 2004. L’altra plaça a la final se la jugaran després l’aleman Zverev i el noruec Ruud.

Alcaraz i Sinner s’han guanyat ser els hereus del Big Three. En joc hi ha una victòria per obrir les portes a la final de diumenge i la possibilitat d’inscriure un nou nom al palmarès del torneig dominat en aquest temps per Nadal (14 títols). "El Jannik és el número 1 i el favorit, ¿no?", deia Alcaraz. El palmarès el contradiu. Sinner no serà oficialment número 1 fins dilluns, 10 de juny, mentre que Alcaraz ja ho ha sigut durant 36 setmanes. El primer Grand Eslam de l’italià l’ha guanyat aquest any a l’Open de Austràlia i Alcaraz en porta dos, l’US Open 2022 i Wimbledon 2023. Les cases d’apostes també donen de favorit el murcià. La seva victòria es paga a 1,60 euros; la de Sinner, a 2,35.

Alcaraz (3 mundial) i Sinner (2) han guanyat cada un 13 títols en el circuit i en els seus enfrontaments estan igualats a 4. En la seva època juvenil, el 2019, Alcaraz el va guanyar per primera vegada en el challenger d’Alacant (6-2, 3-6, 6-3), amb dos anys menys que l’italià.

"Tant l’un com l’altre són molt bons. Estan molt igualats. Sinner ha millorat moltíssim en aquesta superfície, en el seu nivell de tennis i en la varietat de joc. Ha aconseguit el número 1", destacava Juan Carlos Ferrero, davant la premsa espanyola, després de l’entrenament d’Alcaraz a les pistes del complex Jean Bouin, a la mateixa hora i a 20 metres d’on ho feia Sinner.

L’entrenador d’Alcaraz es mostrava tranquil, confiat en les opcions del seu pupil. "Espero que veurem un partidàs, tot i que n’hi haurà un dels dos que no sortirà de la pista tan content com l’altre". Ferrero sap per què ho diu. Sinner ha fet un pas endavant. Per ara, és el millor de l’any, amb 3 títols (Austràlia, Rotterdam, Miami), 33 victòries i només 2 derrotes, mentre que Alcaraz ha guanyat un títol (Indian Wells) i suma 5 derrotes en 28 partits.

Els dos tennistes van arribar a París amb dubtes. A l’italià els problemes al maluc el van portar a retirar-se a Madrid i a no jugar a Roma, mentre que l’espanyol només va poder disputar la gira de terra a Madrid per una lesió a l’avantbraç dret. A Roland Garros cap no s’ha queixat dels seus problemes físics. En cinc partits fins ara només han cedit un set.

A un 95%

"La lesió ens ha partit la temporada de terra", destacava Ferrero, que evitava les comparacions amb el 2023, quan Alcaraz també va arribar a semifinals i va perdre per culpa de rampes davant Djokovic. "L’any passat els resultats ens feien més confiança. Ara hem anat de menys a més. Està a un 95%. A la dreta encara li falta naturalitat", detallava.

En els dos bàndols saben que el partit es decidirà per qui mantingui el cap més fred o ataqui en el moment precís. "Per les vegades que han jugat saben com han de fer-ho. Són tan bons que és difícil imposar l’estratègia. Tenim una idea de què li pot fer mal, sabent però que Sinner és molt complet", insistia Ferrero. Com sempre, dirigirà el seu pupil com si jugués ell. "Cal ser-hi a sobre perquè obri bé els ulls".

Notícies relacionades

Sinner, mentrestant, no va parlar gairebé gens del duel. "M’entreno per a desafiaments com aquest. Contra el Carlos sempre cal apujar el nivell. Em sento adaptat a la terra. És la superfície més dura físicament, però on també fa falta cap", va comentar l’italià.

Final Swiatek-Paolini

La gran favorita i número u del món, la polonesa Iga Swiatek, s’enfrontarà demà en la final femenina a la sorprenent italiana Jasmine Paolini, que no havia superat mai la segona ronda del torneig. Swiatek, triple campiona de Roland Garros, va despatxar la nord-americana Gauff, tercera cap de sèrie, per 6-2 i 6-4, i Paolini va superar després la russa Andreeva, que ahir sí que va acusar els seus 17 anys, per 6-3 i 6-1.

Temes:

Roland Garros