BÀSQUET

Ricky Rubio renuncia a jugar el Preolímpic amb la selecció

«Ens ha demanat un temps de reflexió. Ha de prendre decisions definitives sobre la seva vida», va dir el tècnic Sergio Scariolo, que va donar una llista amb 22 jugadors per al torneig de València.

Ricky Rubio renuncia a jugar el Preolímpic amb la selecció
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Sergio Scariolo va facilitar ahir la seva llista de 22 de convocats per al Preolímpic de València del juliol. Hi havia expectació per la presència o no de Ricky Rubio i la incògnita va quedar desvelada: el base no estarà en el torneig classificatori per als Jocs de París, de manera que es pot suposar que si Espanya es classifica tampoc aniria als Jocs Olímpics. En la relació destaca el retorn del nacionalitzat Lorenzo Brown (Maccabi Tel Aviv).

"Ricky ens ha demanat un temps de reflexió. Ha de prendre decisions definitives sobre la seva vida i nosaltres mostrem un respecte màxim pels nostres jugadors", va assegurar Scariolo sobre l’absència del jugador del Masnou, que va arribar al Barça a meitat de temporada i no ha complert les expectatives generades.

Ricky ha disputat 15 partits de la Lliga Endesa amb una mitjana de 18 minuts en pista, 6 punts, 3,1 rebots i 4,1 assistències. El base es va mostrar decebut amb la temporada blaugrana tot just acabar la semifinal contra el Madrid i no va deixar clar el seu futur. "No ha sigut tot el que esperava, però tampoc anava amb cap expectativa. No vull prendre cap decisió en calent. Vull estar unes setmanes amb el cap fred per valorar-ho tot", va comentar.

Pau Gasol també va valorar aquesta absència destacada. "El Ricky ha de prendre les seves decisions, entendre on és i com es troba. Hem de donar-li aquest respecte que es mereix. Cal continuar cuidant-lo i abraçant-lo", va comentar el seu excompany.

Del 2 al 7 de juliol

En la convocatòria sí que hi apareixen quatre jugadors del Barça: Abrines, Brizuela, Willy Hernangómez i Parra. Tampoc hi falten clàssics com Rudy Fernández i Sergio Llull. El Pavelló de la Font de Sant Lluís de València acollirà el Preolímpic entre el 2 i el 7 de juliol. La selecció buscarà l’únic bitllet per als Jocs. En primer lloc, Espanya haurà de quedar entre els dos primers del seu grup inicial, que comparteix amb el Líban i Angola, i posteriorment es mesuraria a semifinals i la hipotètica final amb Finlàndia, Polònia o les Bahames, de l’altre grup.

També cauen de la convocatòria jugadors com ara Sebas Saiz o Víctor Claver respecte a la llista més recent per als partits davant Letònia i Bèlgica, de la fase de classificació de l’Eurobasket 2025, disputats al febrer.

Dos amistosos

Notícies relacionades

El tècnic està pendent del tancament de la Lliga Endesa, ja que la final entre el Reial Madrid i l’UCAM Múrcia començarà demà. De moment, els jugadors disponibles es concentraran dilluns a Màlaga. Després es traslladaran a Madrid, on s’enfrontaran a Itàlia en el primer amistós. Se celebrarà el 25 de juny al WiZink Center. El divendres 28 s’enfrontaran a la República Dominicana a Alacant.

"Aquesta llista és per a tot l’estiu. En principi, no hi hauria d’entrar cap nom nou", va confirmar Scariolo, que espera generar una atmosfera optimista després d’una campanya complexa. "Molts no venen d’una grandíssima temporada a nivell de clubs, però altres vegades hem aconseguit superar les adversitats per cohesió i funcionament col·lectiu. Anirem al màxim i donarem tot el que tenim", va concloure el tècnic.

Temes:

Ricky Rubio