ciclisme

La Volta comença a Manresa la seva primera edició femenina

La carrera, de tres etapes i amb final a Barcelona, compta amb la participació estel·lar de la tricampiona mundial Marianne Vos.

La Volta comença a Manresa la seva primera edició femenina

LA VOLTA

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Havia d’arribar el dia en què les dones, enfilades en una bici, comencessin a lluitar per guanyar una carrera centenària com és la Volta, plató artístic dels millors corredors del planeta; no n’hi ha gaires que alguna vegada no hagin vestit l’uniforme verd-i-blanc que identifica al primer classificat de la prova, un mallot pel qual ara lluitarà el gran grup femení en la primera edició de la ronda catalana.

Seran només tres dies, intensos i amb televisió en directe. Tres etapes perquè una dona pugui presumir diumenge des de dalt de tot del podi de Barcelona d’haver guanyat la Volta, en un combat tan pacífic com esportiu a través de 283 quilòmetres amb dos dies de mitja muntanya i un tercer, aquest dissabte, etapa reina, amb la sempre atractiva visita al Pirineu i amb arribada a La Molina.

Notícies relacionades

"Hem creat la carrera amb una il·lusió enorme. Necessitàvem el suport institucional [de la Generalitat] per portar-la a terme i l’hem aconseguit, amb televisió en directe i amb una participació molt interessant. En un futur ens podríem plantejar créixer amb més dies de competició, però cal anar amb calma", explica Rubèn Peris, el director de la Volta.

La carrera tindrà la participació estel·lar d’una de les grans dives del ciclisme, la neerlandesa Marianne Vos, al capdavant del potent Visma. Vos és la plusmarquista de victòries, amb 183, i també amb molts números per guanyar a Manresa i vestir el primer jersei de líder, i amb un palmarès que compta amb un or olímpic, tres títols mundials, tres Giros i vuit campionats del món de ciclocrós.