De la Fuente descarta Cubarsí i el deixa sense anar a l’Eurocopa

El seleccionador va eliminar de la llista el blaugrana; Aleix Garcia, el migcampista del Girona, i Marcos Llorente, de l’Atlètic. «A Fermín no el coneixia i m’ha encantat», admet el tècnic.

De la Fuente descarta Cubarsí i  el deixa sense anar a l’Eurocopa
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Luis de la Fuente va prendre ahir "la dura decisió" d’elegir els tres jugadors que havia de descartar per a l’Eurocopa d’Alemanya. El tècnic estava treballant amb 29 futbolistes des que va emetre la convocatòria inicial per poder escollir entre diverses opcions i aclarir dubtes.

Els pronòstics apuntaven a un reduït grup de futbolistes a causa de les seves escasses aparicions anteriors. I la relació de descartats va provocar la sorpresa de l’absència de Pau Cubarsí, el central del Barça, el defensa més jove que ha debutat amb la selecció, al fer-ho amb 17 anys. És l’únic dels cinc jugadors blaugranes que es va quedar fora i privat de participar en el seu primer gran torneig internacional. Van continuar en la llista Pedri González (lluirà el dorsal 20), Fermín López (25), Ferran Torres (11) i Lamine Yamal (19).

De la Fuente va eliminar de la convocatòria, també, Aleix Garcia, el centrecampista del Girona, malgrat la gran campanya feta, així com Marcos Llorente, l’interior de l’Atlètic de Madrid, que podia exercir de comodí com a lateral de llarg recorregut. Garcia, en la seva funció de migcampista, ha topat amb la competència de Rodri i Martín Zubimendi.

Cubarsí no figurava en cap travessa per l’excepcional rendiment en la seva primera campanya en l’elit. El defensa gironí ha disputat 24 partits (22 com a titular) amb el Barça des del seu debut al gener, fet que va promoure la seva estrena amb la selecció absoluta espanyola el 22 de març.

Cinc centrals

De la Fuente confia més en veterans com Aymeric Laporte (Al-Nassr), Robin Le Normand (Reial Societat), Nacho Fernández (Reial Madrid) i Dani Vivian (Athletic Club).

Perduda l’opció de l’Eurocopa, a Cubarsí se li obren de bat a bat les possibilitats d’anar als Jocs Olímpics de París amb la selecció. El central no doblarà en les dues grans competicions; una opció (i un perill a ulls del Barça) que continua viva amb Fermín López, debutant a última hora amb el combinat estatal, i Lamine Yamal.

De la Fuente augura a Cubarsí "un avenir excepcional", i no va voler relacionar el seu descart amb la garantia de la convocatòria per als Jocs Olímpics de París. "La meva prioritat és l’absoluta. No sé el que passarà, el que vingui després serà assumpte de Santi Denia", va argumentar a Palma de Mallorca, on avui es disputarà l’últim assaig previ a la fase final davant Irlanda del Nord.

Fermín, "pura energia"

Notícies relacionades

El seleccionador es va confessar sorprès amb el nivell de Fermín en els entrenaments. "És pura energia. No s’han de fer comparacions, però té coses que em recorden a Gavi", va afirmar de l’enyorat centrecampista del Barça que es va trencar els lligaments del genoll jugant amb la selecció. "Posseeix un talent fantàstic, és molt dinàmic, amb capacitat per associar-se i amb arribada. La seva energia és contagiosa. No el coneixia i m’ha encantat", va analitzar de Fermín.

La seva convocatòria obeeix a la versatilitat que té. Amb un perfil més natural d’interior, capaç com és de jugar de mitjapunta i fins i tot d’extrem, li ha cridat l’atenció "el caràcter" d’un jove debutant, lluitant per un lloc amb internacionals ja consagrats. "Tindrà un gran recorregut i trajectòria en el món del futbol", li va augurar el seleccionador.