Patacada del futbol sala

El Barça, campió de les tres últimes Lligues, pateix una dura eliminació en semifinals a Cartagena que el deixa també fora de la pròxima Champions.

Patacada del futbol sala
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Quatre dies després que es confirmés el desastre del bàsquet blaugrana, eliminat en semifinals de la Lliga pel Madrid per un dolorós 3-0 en la sèrie, una altra de les seccions que sol ser més fiable va patir també una patacada. El Barça de futbol sala es va acomiadar de la Lliga dijous al caure en el segon partit de semifinals a Cartagena (2-1). El bloc català, campió de les tres últimes edicions i finalista en set de les vuit últimes temporades, ja havia perdut al Palau el primer duel (2-3). La clatellada és doble: adeu a la Lliga i fora de la pròxima Champions.

El conjunt dirigit per Jesús Velasco, que no seguirà en el càrrec, va ser incapaç de redreçar l’eliminatòria al Palau dels Esports de Cartagena, al qual van acudir prop de 5.000 espectadors desitjosos de veure la gesta de l’equip dirigit pel mític Duda. El fiasco va arribar un mes després del revés sofert a la final de la Champions d’Armènia, en què el Barça va fracassar contra el Palma Futsal (1-5).

Amb sis baixes per lesió (Sergio Lozano, Dyego, Álex, Ferrao, Sergio González i Coelho), el porter Dídac va haver de multiplicar-se per protegir els blaugranes amb diverses parades de mèrit en una primera part amb final desastrós per als culers. A 19 segons del final, Lucao va marcar l’1-0. El jove Mamadou Touré va fer les taules, però Tomaz va segellar l’èxit del Cartagena en la pròrroga. Amb Catela de porter-jugador l’equip català va tenir un xut al pal de Pito i un altre xut de Matheus que va marxar fora. Aquí va morir el Barça.

"No ens va arribar per a més"

Notícies relacionades

El vestidor es va mostrar afectat per l’hecatombe d’una secció acostumada a guanyar amb regularitat. "Em sap molt greu, entenem la crítica que hi haurà, però ens hi vam deixar fins a l’última gota que quedava al dipòsit. No ens va arribar per a més. Venim d’una etapa en què s’han guanyat molts títols. Aquest any hem competit, però hem arribado fins on hem pogut. Ens toca aprendre i continuar millorant", va assegurar el porter Dídac.

"Ha sigut la temporada més dura de tota la meva carrera. Hem patit moltíssim. Tot i així, hem lluitat en totes les competicions. Vam sortir amb el cap ben alt, vam donar el que teníem. Vam creure fins al final, els nanos del segon equip van jugar molts minuts. És un orgull veure això", va reflexionar Velasco. "El desenllaç no va ser el que s’havia desitjat, però l’any que ve el Barça continuarà lluitant per tots els títols", va afegir el preparador. El club blaugrana no faltava en una final de la Lliga des de la campanya 2019-2020, quan l’Inter Movistar va conquerir el títol contra el Valdepeñas. Llavors, el Barça va caure en quarts contra el Llevant en una fase final disputada en format exprés per la pandèmia.