El Barça atropella el Kiel i jugarà la final contra l’Aalborg

Els blaugranes es van venjar del conjunt alemany (30-18) amb un atac potent i la porteria blindada per Nielsen i Pérez de Vargas.

3
Begoña González

Els jugadors blaugrana es van treure l’espina de la semifinal de l’any passat ahir al Lanxess Arena, a Colònia, contra el Kiel. Van consumar la seva vendetta amb solvència i van firmar un 30-18 que els va catapultar a la final de la que podria ser la seva 12a Lliga de Campions.

L’encert en atac del Barça i una porteria espectacular, a càrrec d’Emil Nielsen i Gonzalo Pérez de Vargas, van ser claus per a la victòria dels jugadors dirigits per Carlos Ortega. Nielsen va firmar 15 parades de 32 tirs i va arribar a aturar fins a 3 penes màximes que van marcar un contrast fortíssim amb la porteria de Mrkva i Bellahcene, que no van trobar la manera de poder aturar les canonades del Barça. Filip Jicha va mirar de revertir el marcador combinant atacants i jugant a porteria buida, però no va trobar una primera línia golejadora.

El partit va començar amb un ritme frenètic per als blaugranes. Richardson (que va acabar com a màxim golejador del partit), Frades i Dika Mem van anotar els primers tres gols en tot just uns minuts fins que el conjunt alemany va sortir de la sorpresa inicial i va ajustar el marcador. L’agressivitat defensiva del Kiel impedia al Barça treure el màxim partit del seu fort atac.

Cada acció del Kiel que aconseguia frenar el capità blaugrana era celebrada com si fos un gol pels gairebé 20.000 espectadors, majoritàriament aficionats alemanys i danesos. Però la intensitat no va ser suficient per detenir un conjunt blaugrana que estava completament coordinat i immers en el partit.

Superioritat indiscutible

Els blaugrana se’n van anar al descans amb un avantatge de 6 gols (15-9) i una impecable estadística d’efectivitat del 47% a la porteria. En atac, les dades eren també demolidores, amb jugadors com el debutant en aquesta competició, el lateral de Bordils Petar Cikusa, que en va tenir prou amb una sola pilota després d’entrar al camp per marcar i iniciar una ratxa de gols que van desencadenar l’eufòria del seu germà i la resta de jugadors a la banqueta.

Després del descans i un inici eficaç del Barça, el Kiel va posar alerta el conjunt blaugrana amb un parcial de 0-4 (18-14). Dunvjak, Billyk i Ekberg es van encarregar de complicar una mica les coses als d’Ortega, que havien entrat al camp molt incisius amb un bon joc lateral. El tècnic va demanar calma als seus homes, i el van escoltar.

A deu minuts del xiulet final, Nielsen va abandonar la pista sota un aplaudiment unànime dels espectadors presents i va deixar la porteria en mans d’un Gonzalo Pérez de Vargas que no va abaixar ni una mica el nivell que havia deixat el danès. La seguretat sota pals, la coordinació de l’atac i la velocitat de reacció en contraatac van ser essencials perquè Richardson (5), Janc (4), Ariño (4) i Cikusa (4) es desfessin en un festival de gols i arribessin a posar el marcador amb 12 per sobre per al xiulet final.

Final contra l’Aalborg

La sorpresa l’havia donat poc abans, a la primera semifinal, l’Aalborg, que va obligar l’actual campió europeu, el Magdeburg, a doblegar el genoll i cedir la plaça per a la final al conjunt danès. El conjunt alemany, que partia com a favorit per alçar el trofeu, no va estar a l’altura en atac i va presentar una defensa més trencadissa i penetrable per als danesos, que van sentenciar el partit amb un 26-28.