Pedri, amb dos gols, torna a temps per il·lusionar Espanya

En una impressionant primera meitat, la selecció de Luis de la Fuente va recuperar la millor versió del canari, ajudat pe r l’atreviment de Lamine Yamal. Tots dos van marxar ovacionats.

Pedri, amb dos gols, torna a temps per il·lusionar Espanya
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Pedri torna a estar aquí. Arriba just a temps perquè queda una setmana per al debut a l’Eurocopa davant Croàcia. Ja no mira amb por de la seva cama dreta, aquesta en què se li esquinçaven els músculs fins a deprimir-lo. A Mallorca, i més enllà dels dos gols (el primer un llunyà i precís xut; el segon, un delicat i subtil toc) va quedar la imatge lluminosa del Pedri d’abans, enfosquida durant mesos i mesos per tanta i tanta lesió. Va sortir ahir a la nit ovacionat de Mallorca, però el més transcendent per a ell és que es va retrobar amb si mateix.

Espanya l’hi va agrair després d’un mal començament recolzada en l’atreviment que proporciona un atac adolescent (les bandes ocupades per Lamine Yamal, amo de la dreta, i Nico Williams, propietari de l’esquerra, són una delícia per als ulls dels espectadors i per al futbol) remuntant el gol inicial d’Irlanda del Nord. Croàcia espera dissabte vinent a Berlín i De la Fuente, més feliç que mai, perquè amb aquest parell de nens i la millor versió de Pedri se senti amb energia per mirar als ulls de qualsevol.

Una badada inicial

I això que va començar malament Espanya. Dolent amb l’esquelet titular que se suposa a l’Eurocopa. Però als 67 segons ja estava perdent l’equip de Luis de la Fuente, que va dissenyar l’estructura ofensiva amb un centre del camp integrat per Rodri, Fabián Ruiz i Pedri per donar cobertura a Lamine Yamal, Morata i Nico Williams. Tot i que tot va arrencar de mala manera per una falta innecessària tot just iniciar-se el partit. Era una llunyana falta que servida des del flanc dret va castigar la feblesa d’Espanya, que va posar la línia defensiva massa pròxima a Unai Simón, permetent un superb cop de cap de Daniel Ballard, el central gegant del Sunderland aprofitar-se que el seguia el diminut Nico Williams. Allà hi havia el desajust que tant va enfadar el tècnic de La Rioja. Aquest gol va exercir, no obstant, un efecte terapèutic per a Espanya, que va aprendre la lliçó.

Va ser quan Pedri, ubicat com a interior esquerre, va rebre una pilota de Nacho, va girar el blaugrana deixant com a pròleg quatre tocs abans de deixar anar un cop amb la dreta alliberador des de fora de l’àrea. Un xut imponent. Llunyà, precís, ras i ajustat per despertar una apocada Espanya.

El valor dels extrems

Notícies relacionades

A partir d’allà, es va viure un altre partit gràcies a la paciència que va tenir la selecció en el 2-1, un tracte de calma amb Nacho, de nou, en l’origen de la jugada. Va anar a la pilota a l’esquerra on va aparèixer Cucurella, però va acabar a la dreta, just al lloc més adequat. Al delicat peu de Navas, que va entregar una llaminadura, portava llaç vermell i confeti aquesta pilota que va picar amb el cap Morata. De sobte, la selecció va entrar en ebullició amb joc precís, modern, ple d’eficàcia i contundència.

Els extrems volaven, els centrecampistes marcaven (Pedri i Fabián Ruiz) i la gent disfrutava d’una nit feliç, tenint la versió més generosa de Lamine Yamal, que se’n va anar ovacionat, amb Pedri disparant la il·lusió.

Temes:

Irlanda Berlín