El Barça suma la Champions a una temporada quasi perfecta

El trio francès de l’atac blaugrana va fer sucumbir el conjunt de l’històric Mikkel Hansen (30-31). Entre els tres van aconseguir 21 gols.

2
Begoña González

Va estar molt a prop l’Aalborg, especialment Mikkel Hansen, que s’acabarà retirant aquest any sense conquerir l’únic trofeu que li faltava a la seva vitrina, la Lliga de Campions. Es va interposar un Barça que va saber estar a l’altura i va sentenciar per un sol gol (30-31) una Champions que se suma a la seva llista de gestes d’aquesta temporada gairebé perfecta.

Ho tenia tot de cara el Barça pocs minuts abans de començar la final. Tres gols del capità blaugrana, Dika Mem, posaven en menys de vuit minuts de partit el marcador amb un 3-6 que prometia un festival de gols com el de la tarda anterior contra el Kiel. Però un no s’havia de confiar. El partit es desenvolupava amb un ritme del tot frenètic i oferia un espectacle molt diferent del de dissabte. L’altíssim nivell de contraatac i sacada de gol del conjunt danès, afegit a l’encert del seu mític porter, Nikklas Landin, van ser clau per començar a capgirar-lo.

Va arribar a empatar fins a tres vegades el conjunt de Stefan Madsen, que quan faltaven dos minuts per al xiulet final de la primera part fins i tot es va col·locar un per sobre (15-14). Es percebien els nervis dels jugadors blaugrana, que no sentien la comoditat que havien gaudit en la semifinal contra el Kiel. Així, al descans, se’n van anar amb un 15-15 en què més enllà de Hansen, Mads Hoxer (6) i Thomas Arnoldsen (6), van demostrar ser molt capaços de portar el pes ofensiu de l’equip convidat a la competició.

Hansen, la llegenda

Després del descans, les coses no van millorar substancialment per al Barça, que no va ser capaç de distanciar-se del conjunt danès fins a ben entrada la segona meitat. El trio francès format per Richardson (8), Mem (7) i N’Guessan (6) va aconseguir desenganxar el Barcelona del rival. A l’Aalborg li costava menys feina que al Barça arribar a la porteria contrària.

Era l’últim partit de l’estrella danesa Mikkel Hansen a nivell de clubs (la seva retirada definitiva serà després dels Jocs) i volia acabar amb èpica. Va ser el màxim golejador del conjunt danès amb vuit gols, tres de penal, però no va ser suficient. Es va interposar una mà del seu compatriota, el porter blaugrana Emil Nielsen, a mil·lèsimes de segon del xiulet final per engrandir la seva gesta i permetre als blaugranes firmar la tercera Champions League en les últimes quatre temporades, la dotzena de la seva història.

El Barça va posar així el fermall a una temporada gairebé perfecta en què havia aixecat fins ara la Lliga Asobal, la Copa d’Espanya, la Copa del Rei, la Supercopa Ibèrica i la Supercopa de Catalunya, i en què només se li havia escapat el Mundial de Clubs, on va aconseguir la tercera plaça.

Aalborg (30): Hoxer Hangaard (6), Mikel Hansen (8), Arnoldsen (6), Vlah (2), Bjornsen (4), Nilsson (1), Barthold (2), Antonsen (1), Landin Jacobsen (12 parades / 40 tirs) i Norsten (0 parades / 1 tir). Entrenador: Stefan Madsen.

Barça (31): Dika Mem (7), Richardson (8), N’Guessan (6), Carlsbogard (2), Janc (2), Aleix Gómez (2), Frade (2), Wanne (1), Petar Cikusa (1), Nielsen (8 parades / 22 tirs) i Gonzalo Pérez de Vargas (3 parades / 17 tirs). Entrenador: Antonio Carlos Ortega.