Peleteiro guanya l’or europeu i augmenta les expectatives per als Jocs Olímpics

Peleteiro guanya l’or europeu i augmenta les expectatives per als Jocs Olímpics
1
Es llegeix en minuts
Gerardo Prieto

Ana Peleteiro-Compaoré no va fallar i es va endur la medalla d’or que li faltava al caseller espanyol, sumant un altre metall [Mohamed Attaoui va aconseguir també ahir la plata en els 800 m], i fent tres passos endavant per figurar entre les favorites al podi del triple salt en els Jocs Olímpics de París.

Plovia sobre la tarima al passadís de salts a Roma, però a Galícia plovia més, i Peleteiro va rugir i va alçar els braços reclamant l’aplaudiment abans d’iniciar la carrera del seu primer intent, va trepitjar a 23 centímetres de la plastilina i va volar fins a 14,37 metres. Es va col·locar primera i va avisar del que venia.

Notícies relacionades

En la segona ronda de salts la turca Tugba Danismaz li va treure 11 centímetres. A partir d’allà, l’espanyola va fer un concurs modèlic: de 14,37 en el primer salt a 14,46 en el segon, 14,52 i 14,85 en el quart, una altra vegada líder i a dos centímetres del seu rècord nacional. La mare de la Lúa es va emocionar i va deixar anar alguna llàgrima abans d’abraçar-se al seu tècnic, Iván Pedroso. Ja sabia que l’or continental era seu i el que li va costar després de la seva maternitat fa any i mig.

Mentrestant, l’atleta càntabre Mohamed Attaoui, de 22 anys, es proclamava subcampió d’Europa dels 800 metres a l’acabar en segon lloc amb un temps de 1.45.20. Només va ser superat en meta pel francès Gabriel Tual, amb 1.44.87.

Temes:

Espanyol Roma