Flick s’instal·la al seu despatx

De Colònia a Sant Joan Despí. Després d’assistir, diumenge passat, al triomf del Barça d’handbol en la final de la Champions acompanyant el president Joan Laporta, el tècnic alemany torna a la ciutat esportiva per reunir-se amb Deco. Tots dos dissenyen el projecte del club per a la temporada vinent.

Flick s’instal·la al seu despatx
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Hansi Flick va tornar ahir a Barcelona. I el canvi que tenia pensat el tècnic alemany comença amb una àmplia remodelació dels especialistes que han de tutelar la preparació física de l’equip, acceptant la idea del club d’incorporar-hi Pepe Conde (Sevilla) i Rafa Maldonado (Reial Societat), segons va revelar SER Catalunya. Tot sota la supervisió de Julio Tous, nou responsable de força de la plantilla que va estar en el Barça de Rijkaard i amb Conte en la Juventus, el Chelsea i l’Inter, entre altres clubs.

El canvi és total en aquest àrea, inclòs el nombrós grup de fisioterapeutes que quedarà ara sota la supervisió de Raúl Martínez, obsessionat com estava el club per la deficient preparació observada en l’època de Xavi, que tenia Iván Torres com a preparador físic, el mateix amb el qual també va treballar durant la seva etapa a Qatar. Flick, seguint les recomanacions del Barça, hauria de donar oficialitat a aquesta remodelació.

Completar l’‘staff’ tècnic

Per això l’exseleccionador alemany està debatent amb Deco la composició ja definitiva del seu staff tècnic. Flick no vindrà sol, però tampoc tan acompanyat com ho va fer Xavi fa dos anys i mig. El nou entrenador blaugrana sí que es porta Marcus Sorg (segon entrenador, que li va fer aquesta funció amb la selecció), Toni Tapalovic (assistent en el Barça malgrat ser en el Bayern de Múnic un històric entrenador de porters, rol que continuarà exercint José Ramón de la Fuente per la seva gran química amb Ter Stegen) i Heiko Westermann, tercer assistent, que domina el castellà després del seu pas com a jugador pel Betis.

El Barça està ultimant l’arribada de Pepe Conde com a responsable de l’àrea física, sobretot al camp, una vegada s’ha desvinculat del Sevilla, el club al qual va arribar el 2019 amb Julen Lopetegui, amb qui també va coincidir en el Madrid i en la selecció espanyola. Conde tindrà l’ajuda de Tous, l’últim treball del qual es remunta al Tottenham, sent com és un prestigiós especialista en el treball de força, el treball invisible que es fa al gimnàs, lluny dels focus. Si no hi ha problemes en les negociacions, tots dos haurien de liderar aquesta parcel·la amb Rafael Maldonado, que va coincidir, precisament, amb Conde en la selecció espanyola. Allà, a Las Rozas, és on ells van treballar també amb Raúl Martínez.

"Un nou impuls"

Notícies relacionades

Aquesta profunda remodelació obeeix, segons el Barça, a la necessitat de potenciar aquesta àrea, i s’hi inclouria també el relleu de diversos fisioterapeutes encarregats del primer equip. És un "nou impuls", com va recordar Joan Laporta, imprescindible després d’haver-se detectat un dèficit important en aquest àrea, fet que provoca, alhora, que el distanciament amb Xavi s’hagi fet més evident. L’extècnic calla en públic, però no oculta el seu malestar en privat per aquestes acusacions del president que indiquen que el Barça queia en la mitja hora final dels partits.

Laporta s’acull a l’exemple del doble clàssic de la Lliga amb el Madrid, tant a Montjuïc (1-2) com al Bernabéu (3-2), on el Barça de Xavi va malgastar un marcador favorable en els dos partits encaixant quatre dels cinc gols blancs en els últims 22 minuts. Per això, el club veu necessari un canvi tan radical i Flick ho acata. Mentrestant, ell va dissenyant amb Deco el projecte esportiu, tant en les seves línies principals (necessita tres fitxatges, un mig centre, un extrem i un lateral) com en les qüestions logístiques per posar-se en marxa.