El Barça anuncia Joan Peñarroya i vol recuperar Hezonja

El dia que el club va fer oficial el fitxatge per dos anys del tècnic de Terrassa va saltar la bomba de la tornada de l’aler croat després d’una oferta milionària. El Madrid té l’opció del dret de tempteig.

El Barça anuncia Joan Peñarroya i vol recuperar Hezonja
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Saras, Roger i ara Joan. En dos anys, tres entrenadors. La successió de Jasikevicius no li va sortir gens bé al Barça amb l’elecció de Grimau en el que va suposar una rupturista i radical aposta. Ara, en un nou gir, el club blaugrana posa el bàsquet en mans de Joan Peñarroya, l’extècnic del Baskonia, que ha firmat per dues temporades. A ell se li confia la reconstrucció d’un equip que ha acabat el curs en blanc.

El Barça ha claudicat contra el Madrid en tres competicions (Supercopa, Copa i Lliga), i ha forçat, segons entén la direcció esportiva que lidera Juan Carlos Navarro, la necessitat d’un canvi. I Peñarroya és l’elegit. Un entrenador d’ampli recorregut per la Lliga ACB. Nascut a Terrassa fa 55 anys, va començar la seva carrera en l’elit al MoraBanc d’Andorra. Durant vuit anys (2010-2018) va dibuixar una trajectòria estable abans d’acabar al Baxi Manresa, on només va estar una temporada.

Tot i que la seva eclosió com a tècnic es va produir al San Pablo de Burgos, on va provocar una revolució basquetística a la ciutat castellana al conquerir dos títols de Champions (2020 i 2021) i la Intercontinental (2021). Per això el València Basket s’hi va interessar. Li van oferir un contracte per dos anys, tot i que al no aconseguir els objectius se li va rescindir el primer any. Va ser llavors quan el Baskonia es va fixar en l’entrenador de Terrassa. De nou, va firmar per dues temporades. De nou, va ser acomiadat, tot i que va durar una mica més perquè ja havien passat tres mesos de la segona temporada. Des de l’octubre, Peñarroya estava a l’atur. Fins que va rebre la trucada de Navarro, que li va entregar les claus d’un Palau necessitat de trobar amb urgència el camí dels èxits.

El mateix dia de l’anunci del seu fitxatge va arribar una notícia bomba. Mario Hezonja (29 anys, 2,03) está a un pas de desertar del Reial Madrid i fitxar pel Barça, en la que seria una operació d’impacte en la reconstrucció de la secció. Així ho van avançar Marca i Mundo Deportivo, que afirmen que l’aler ja ha firmat l’acord amb el club blaugrana a raó de tres milions per cada una de les quatre temporades, un contracte que el convertiria en un dels millors pagats d’Europa. Tornaria així al Barça, on va estar entre els 17 i els 20 anys, quan se’n va anar a l’NBA. Aquesta possible tornada estaria també pendent del dret de tempteig que té el Madrid per igualar l’oferta, una cosa altament improbable.

Kevin Punter, també

Notícies relacionades

Fa un parell de dies, no obstant, Hezonja declarava la seva predisposició a continuar de blanc. Ho va fer després de conquerir la Lliga amb el Madrid a Múrcia. "Jo no parlaré de tres títols, m’agradaria parlar de més. Soc així, soc perfeccionista sempre. Aquest any sols hem perdut el partit que hem jugat malament i hem perdut un títol [l’Eurolliga]. Em sento molt malament per això, però m’agradaria tornar a la nostra gent, al meu club, al Reial Madrid... En els pròxims anys m’agradaria tornar tot això amb molts títols més. Tant de bo passi", va dir.

El de Hezonja, si es confirma, no seria l’únic gran fitxatge per a la temporada vinent. El Barça també ha pactat la incorporació de Kevin Punter, l’escorta que l’any passat va decidir seguir al Partizan quan ja tenia ultimat el seu fitxatge pel club blaugrana.