PLAYOFF d’ascens A PRIMERA

L’Espanyol passa amb angoixa i s’ho jugarà tot contra l’Oviedo

Puado va errar una clara ocasió als 20 segons que hauria evitat el patiment

El conjunt periquito pateix fins al final per eliminar l’Sporting en una nit sense gols. Més de 30.000 espectadors van assistir a un duel agònic a Cornellà.

2

Amb més conflictes dels previstos i amb la por al cos, però l’Espanyol no faltarà a la gran final del play-off d’ascens. L’equip periquito, que havia guanyat a l’anada a Gijón (0-1), va eliminar l’Sporting gràcies a un sofert empat a Cornellà (0-0). Ara se la jugarà contra l’altre gran club asturià, un Oviedo que l’espera aquest diumenge al Carlos Tartiere després de tombar l’Eibar. El diumenge 23 de juny arribarà la tornada al fortí català, l’últim episodi d’un curs que s’ha de tancar amb el retorn de l’Espanyol a Primera just abans de la revetlla de Sant Joan.

Les estadístiques estaven de ple amb el bloc blanc-i-blau, que acumula 18 partits sense perdre. El 10 de febrer va patir la seva última derrota a Santander. Des d’aleshores, suma més de quatre mesos sense caure, una dada que enforteix les aspiracions d’ascens. A Cornellà, a més, només ha patit un sotrac. El Leganés, campió de la categoria, ha sigut l’únic capaç de guanyar en una Stage Front Stadium al qual ahir a la nit van acudir 30.605 persones, una meravellosa entrada. Així sempre és més fàcil.

Expulsió d’Omar

Van suar els periquitos fins a certificar l’objectiu en un xoc que es va fer més llarg del compte. Etern. Satisfet amb la gran imatge de l’equip a El Molinón, Manolo González va repetir el mateix onze, mentre el seu rival va optar per un parell de canvis, un obligat per les molèsties de Cote al lateral esquerre. Tocava rematar la feina al més aviat possible i tot podria haver sigut molt més senzill si Puado, l’autor del gol a Gijón, no hagués llançat per la borda una ocasió claríssima als 20 segons. El davanter barceloní va rebre una passada precisa de Jofre i va enviar l’esfèrica als núvols amb tot a favor per marcar.

La nit hauria sigut molt més tranquil·la si aquesta pilota hagués acabat a la xarxa. Però l’Espanyol és així. El patiment forma part de la vida dels periquitos. Va estar molt a prop l’alliberament exprés, però el guió es va torçar i va oferir moments d’angoixa. Otero va tenir el gol a les seves botes abans del quart d’hora, però el seu xut va marxar fora per un pam. Mario va ser el següent elegit per batre Joan García. Tampoc va saber definir.

El pols va arribar al descans amb dubtes al bàndol periquito. L’error de Puado va quedar compensat per la falta de punteria d’un Sporting que continuava creient en la remuntada. Un xut al pal de Braithwaite (m. 65) podria haver evitat l’agonia en un desenllaç ple de tensió.

El quadre asturià va avançar línies en la recerca d’una pròrroga que va estar molt a prop. El porter Joan García va tornar a exercir de salvador en els pitjors moments i Omar va complicar encara més el panorama al veure la vermella directa en el temps afegit. Va acabar amb 10 l’Espanyol. Tancat, angoixat i tremolant abans del final feliç que li deixa a sol dos partits de Primera.