Carvajal elogia Lamine Yamal i destaca la "connexió" que hi té

«Estem molt contents, però som prudents», va dir De la Fuente, que destaca la capacitat de l’equip per interpretar el partit. Morata i Rodri, amb molèsties lleus, seran davant Itàlia.

Carvajal elogia Lamine Yamal i destaca la "connexió" que hi té

JORDI GIL

2
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Els jugadors de la selecció espanyola estaven contents després de derrotar Croàcia, tot i que conscients que només han fet un primer pas. El partit va anar bé per confirmar les bones sensacions amb què van acabar futbolistes com Dani Carvajal o Lamine Yamal, i també per observar que Pedri o Dani Olmo s’han afegit totalment a la causa en aquesta Eurocopa d’Alemanya.

Carvajal va ser un dels futbolistes que va comparèixer davant els mitjans. "No es pot demanar més en un primer partit d’una fase final davant un gran rival", va dir, si bé va tenir un to d’autocrítica: "Han tingut les seves opcions. Hem patit massa, hem abaixat el ritme amb el 3-0 i s’han pogut enganxar amb el penal".

"Soc un ‘killer’ absolut"

La banda dreta va volar amb el madridista i Lamine Yamal. Carvajal només va tenir paraules d’elogi cap al juvenil blaugrana: "La connexió amb ell ha anat molt bé. Al davant hi tenia un rival molt fort com Gvardiol i l’ha superat bastantes vegades. L’equip ha estat bé a les dues bandes".

El moment divertit va ser quan li van preguntar per la seva ratxa golejadora, després del gol que va aconseguir en la final de la Champions League. "Soc un killer absolut", va comentar amb un somriure. Més seriosament va apuntar: "Al final, a pilota parada s’ha de ser murri i tenir determinació. M’he anticipat al primer pal i només l’he hagut d’empènyer. Estic content que confiïn en mi en la pilota parada ofensiva".

La principal estrella d’Espanya va ser Fabián Ruiz. L’MVP del partit va sortir en una roda de premsa especial per al millor futbolista del partit i va explicar com s’havia fabricat el seu golàs: "Pedri em dona la pilota. Llavors arriba Luka Modric, el retallo, apareix Brozovic i intento acabar com puc. Al final he tingut sort que li hagi passat pel mig de les cames. De la Fuente sempre ens demana que acabem les jugades".

Fabían no només va tenir el reconeixement de l’MVP, sinó que també li van arribar elogis de Luis de la Fuente. "¡Què te n’he de dir! És un jugador excepcional, de nivell mundial. Si no es digués Fabián, en parlaríeu molt més. Nosaltres sí que sabem el potencial que té. M’agradaria que poséssim en valor el que han fet, ho han guanyat tot des que eren criatures i tenen un recorregut enorme als seus clubs. Són jugadors que estan treballant a l’ombra i haurien de tenir un reconeixement mediàtic més gran del que tenen".

Notícies relacionades

Sobre el partit, el seleccionador va apuntar: "Hem fet un partit molt complet, hem portat la iniciativa amb contundència i una grapa fenomenal. I quan ens ha tocat patir davant Croàcia, una de les millors seleccions del món, ens hi hem aplicat. Estic molt content. Hem interpretat en cada moment com estava el partit. Una de les virtuts d’aquesta selecció és la versatilitat que tenim".

Sobre Lamine Yamal, un altre dels protagonistes del partit, va mostrar un perfil més mesurat. "Continua batent registres i madurant cada dia més i de manera més positiva. Amb el temps serà un grandíssim jugador. Però demano prudència", va dir De la Fuente, que també va restar importància dels tocats. "Morata té un cop i Rodri estava cansat i tenia rampes. Esperem que estiguin tots recuperats per al partit davant Itàlia", va acabar el tècnic.