Lamine Yamal afina el violí i Fabián enlluerna amb la guitarra

L’extrem blaugrana es va convertir en el jugador més jove de la història en una Eurocopa, mentre que el sevillà, amb una assistència i un gol, va trencar el partit davant els balcànics.

Lamine Yamal afina el violí i Fabián enlluerna amb la guitarra

fermín de la calle

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

"Aquest és un torneig de moments", va advertir Rodri a l’espaiosa sala de premsa de l’Olímpic de Berlín divendres abans de marxar a sopar. I davant Croàcia es va comprovar que el missatge del migcampista ha calat, perquè quan els balcànics començaven a créixer en el partit van arribar els tres directes dels espanyols a la mandíbula.

El primer amb una passada al cor de la defensa de Fabián que Morata, després de pensar un milió de coses, va rematar a gol amb la cama esquerra. El segon, després de l’eslàlom del mateix Fabián, que es va treure un parell de croats de sobre abans de disparar a la xarxa entre les cames d’un defensa. I el tercer, en un exercici de pilleria de Lamine, que va muntar un córner en curt amb el seu soci Nico Williams per regalar després una corda a l’esquena de la defensa croata, on va aparèixer Carvajal com si fos el seu cunyat Joselu. Tres llampecs que van curtcircuitar Croàcia.

Amb 16 anys i 338 dies

Era un dia especial per a molts, especialment per a Lamine Yamal Nasraoui Ebana. Ivan Modric, el fill gran de Luka, té 18 mesos més que ell. El blaugrana podria ser perfectament fill del madridista. "Em fas sentir molt vell quan m’expliqueu aquestes coses", li va advertir el croat Filippo Ricci, corresponsal de La Gazzetta dello Sport a Espanya, quan li va consultar la dada en la prèvia. "És un prodigi, és el seu gran perill", va remarcar. Assenyalat pels elogis de Luka, Lamine Yamal es va convertir ahir en el futbolista més jove en disputar una Eurocopa. Als 16 anys i 338 dies feia miques el rècord del polonès Kacper Kozlowski (17 anys i 246 dies).

Després del xàfec del matí, havia quedat una tarda primaveral a Berlín. Corejava la grada l’Hoy puede ser mi gran noche de Raphael mentre els espanyols afinaven la seva punteria en l’escalfament. Lamine, sempre a prop de Nico, vigilat per Rodri, atent al que li deia Pedri. I davant un toro: Josko Gvardiol. Totes les mirades posades en ell. Especialment la dels tot just deu mil espanyols que es feien notar davant 50.000 croats.

Notícies relacionades

Va tenir de sortida un rival més incòmode que Gvardiol, el sol, que l’enlluernava. La primera pilota la va tocar als 70 segons, i va preferir no encarar, limitant-se a tornar-la enrere. Als quatre minuts va rebre una pilota i el seu marcador ràpidament va rebre una ajuda. Modric no anava de farol, Croàcia el respectava. El llenguatge del cos de Lamine Yamal delatava tranquil·litat i desimboltura, però es trobava a faltar més verticalitat del nano, que es va desconnectar quan Croàcia es va quedar amb la pilota. No obstant, els dos primers gols, en tres minuts, ho van canviar tot. I Lamine es va tornar a connectar en el minut 44, quan va cridar a Nico i van muntar aquest córner en curt que va acabar amb Carvajal abraçant efusivament el blaugrana.

Aleshores Fabián ja havia trencat en el jugador del partit. Una actuació majúscula, recordant qui va ser millor jugador de l’Europeu sub 21 d’Itàlia i San Marino, el 2019. Partit majestuós del sevillà dominant el migcamp i apareixent a dalt. Lamine es va contagiar i va estar a punt de marcar després d’una passada de Pedri, però una mà de Livakovic va evitar el gol. Es a despertar i va oferir algunes brotxades del seu talent majúscul amb un parell d’eslàloms d’aquests que vessen rivals pel camí. Fins i tot es va animar a xutar una falta, confirmant que a més de barra té pes a l’equip. Lamine, que va marxar substituït en el 85, va afinar un violí que ha de sonar més i millor en aquesta Eurocopa que acaba de començar. Qui va fer un autèntic recital va ser Fabián, que va fer ballar Croàcia al so de la seva guitarra.

Temes:

Berlín