‘La Roja’ emergeix sota la Porta de Brandenburg davant la marea croata

L’afició balcànica va quintuplicar l’espanyola, tant a l’estadi com a la zona dels fans. El gol de Morata va provocar l’euforia més gran.

Un seguidor espanyol a Berlín. | ODD ANDERSEN / AFP

Un seguidor espanyol a Berlín. | ODD ANDERSEN / AFP

1
Es llegeix en minuts
Gemma Casadevall
Gemma Casadevall

Corresponsal a Berlin

ver +

Un trio de veus corejant Pedri i Lamine Yamal, enmig d’uns immensos escacs de samarretes croates: així es veia la zona de l’aficionat davant la Porta de Brandenburg, a punt de l’estrena d’Espanya a l’Eurocopa. Alguna presència es podia interpretar com a neutral, com una samarreta de Luka Modric versió madridista. "Jo a Modric li desitjo tot el millor. Però no avui", diu a crits l’Enrique, un alacantí que és al costat d’un dels seus col·legues de cor, el Sebastián. El tercer és en realitat un amic alemany, resident com els espanyols a Baviera i propietari del cotxe compartit amb què s’han plantat tots tres a Berlín. La pantalla gegant davant l’emblemàtic monument projecta la seva bandera espanyola onejant en el minut 28, després del gol de Morata. És la victòria des de la inferioritat numèrica.

Notícies relacionades

L’afició croata va quintuplicar en presència l’espanyola, tant a l’Olympiastadion com a la zona de l’aficionat. Teòricament, haurien d’estar equiparats. A Berlín hi resideixen uns 18.000 espanyols, davant els 15.000 croats. Però l’omnipresència dels primers rivals de la Roja era evident a les zones de l’aficionat al costat de la Porta de Brandenburg i el Reichstag, la seu del Parlament.. Ningú semblava haver-se assabentat de l’ensurt de divendres, quan es va detectar una motxilla sospitosa que va resultar finalment innòcua.

Des de divendres, són centenars les terrasses de bars, fleques o restaurants de menjar ràpid de Berlín que s’han equipat amb pantalles perquè ningú no es quedi sense veure uns partits que s’ofereixen en obert per la televisió pública.