Joselu Mato: "No venem tant, però per mi tenim la millor selecció del món"

Joselu Mato: "No venem tant, però per mi tenim la millor selecció del món"

FERMÍN DE La CAlle

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Arriba un partit davant un rival que li porta bons records com Itàlia.

L’últim partit va ser el de semifinals de la Nations League, un partit molt especial perquè ens donava el passi a la final de l’últim títol aconseguit. Content per aquell gol, però, sobretot, content per la feina de tot l’equip en aquesta competició.

Va néixer a poc més de 100 quilòmetres, a Stuttgart. ¿Sent una cosa especial per jugar aquesta Eurocopa?

He estat pocs anys a Alemanya, però és veritat que la meva família sí que hi ha estat més temps. La meva mare va passar 22 anys treballant aquí. És un país que ens ha acollit molt bé. Jo també hi vaig estar jugant tres anys i és un orgull poder-ho fer en un país tan educat i amb tants principis. Ens hem sentit sempre com a casa. Per mi és una mica estrany perquè és veritat que als 3 anys me’n vaig anar a Espanya i gairebé no ho recordo. Però tot el que m’han transmès a casa d’Alemanya és positiu.

Parlem de l’Eurocopa. Hi ha companys seus que afirmen que no ser considerats els beneficia. ¿Pensa el mateix?

Nosaltres estem tranquils, sabem els punts forts que tenim i som conscients del nostre nivell i fins on podem arribar. Hem començat molt bé, només falta que la gent s’enganxi una mica més. Però la competició no és gens fàcil. Hem vist partits com el de França i Anglaterra, que semblava que guanyarien 7-0 i al final comproves que tots els rivals són difícils.

Rodri ens deia que ha notat un creixement molt gran del grup en els dos últims anys.

Al final està apareixent gent jove que despunta molt aviat com Lamine, Nico o Fermín. Pedri, que ha passat unes temporades fotudes pel tema de les lesions, està recuperant el seu nivell. Tenim veterans que estan demostrant que són dels millors del món... Mediàticament potser la gent no veu així Espanya, però tenim els dos últims MVP de les finals de Champions, futbolistes que tenen sis Champions cadascun... No venem tant, però per mi tenim la millor selecció del món.

El bon ambient que transmet aquesta selecció convida a pensar que s’han acabat aquelles internes en els del Madrid i els del Barça.

L’ambient que ha creat Luis de la Fuente sempre és el mateix. Aposta per la unió, ser una família, oblidar-se del que ha passat entre clubs... Tenim una selecció molt sana, sense gens d’egos. Els enfrontaments entre el Reial Madrid i el Barça sempre existiran, i es viuen amb respecte, però no sento en absolut que els jugadors estiguin a la que salta amb el tema dels clubs. En aquesta selecció es prioritza la unió.

Anomenava Lamine Yamal, ¿com ho porta amb els seus 16 anys?

És un noi especial. Alguns amb 16 anys estàvem al juvenil de Divisió d’Honor. I és complicat perquè a l’edat que té està competint a un altíssim nivell contra els millors del món. Té molt mèrit i unes condicions increïbles per aspirar al que vulgui ser. Però cal anar amb cautela, perquè és jove i té totes les condicions per aconseguir-ho tot en el futbol. L’estem cuidant bé, és un noi molt tranquil que va ben encaminat i estem fent un gran grup per recolzar-lo.

¿Què opina de la campanya que s’està promovent a favor de la candidatura del seu cunyat Dani Carvajal a la Pilota d’Or?

Dani és el millor del món en la seva posició i si guanyem l’Eurocopa entendria perfectament que fos candidat a la Pilota d’Or, perquè va marcar a la final de Champions i està sent desequilibrant des d’una posició en la qual resulta molt més complicat ser-ho.

Una curiositat, ¿abans de saltar al camp té alguna mania o es busca algun tatuatge?

Intento fer un petó als dos noms dels meus fills abans de sortir al camp. Tots els meus tatuatges tenen un significat, però no tinc temps de mirar-los tots abans de jugar. Tinc els noms dels nens, la cara de la meva dona, el nom de la meva germana, els noms dels fills de Carva [Dani Carvajal], dates que han significat molt per a mi...

Acabarà la cessió de l’Espanyol en poc més de 10 dies. ¿Es pot abstreure del tema del seu futur?

Notícies relacionades

Home, inconscientment ho acabes pensant, però estic tranquil i confio que tot surti bé.

¿Va veure el partit del play-off de l’Espanyol a Oviedo?

Sí, per descomptat. A veure què passa. No és la primera vegada que el sisè ho posa complicat i acaba pujant.