EL REPTE BLANC-I-BLAU

Braithwaite: "Som l’Espanyol i hem de ser a Primera"

El golejador periquito reforça l’autoestima de l’equip blanc-i-blau abans de la cita decisiva d’aquest diumenge contra l’Oviedo a Cornellà. 

Braithwaite anima a la afición en el último partido del Espanyol en casa ante el Sporting.

Braithwaite anima a la afición en el último partido del Espanyol en casa ante el Sporting. / RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Diumenge passat, mentre l’Espanyol es jugava la vida a la caldera d’Oviedo, Dinamarca obria el seu camí a l’Eurocopa contra Eslovènia a Stuttgart. Coincidien a la mateixa hora els dos duels i Martin Braithwaite competia amb els periquitos al Tartiere. El pitxitxi de Segona (22 gols) no va poder batre Leo Román en un duel amb escàs protagonista de l’exblaugrana. La seva munició està intacta per a diumenge a Cornellà, on espera conseguir el seu primer gol en aquests play-off d’ascens. És la gran esperança de l’Espanyol per tornar a Primera.

El davanter danès es va quedar sense anar a l’Eurocopa malgrat el formidable rendiment en un curs agitat que va començar amb certa mala maror després de la seva fugida en la pretemporada en terres andaluses. A poc a poc, va entrar en raó i ha protagonitzat una espectacular campanya. Braithwaite ha sigut un exemple de compromís i productivitat.

"L’última final"

En la setmana més important del curs, el punta va alçar la veu amb la seva contundència habitual. "Jugarem a casa, és l’última final. Estem convençuts, amb alegria. Només falta guanyar. Hem de marcar un gol, no és complicat", va remarcar ahir l’ariet, que ho aposta tot pel seu equip: "Lluitarem, ho donarem tot per guanyar i pujarem. És un partit per ser a Primera, no cal més motivació".

El pitxitxi de Segona espera "un ambient de bojos" en un estadi atapeït de periquitos que anhelen el retorn a l’elit. "Sé la importància que té aquest partit per a tothom. L’equip és conscient. Som l’Espanyol, hem d’estar a Primera i estem convençuts que ho farem. Guanyarem i pujarem", va proclamar Braithwaite.

L’equip, a més, té un referent proper en què pot fixar-se. L’Espanyol femení va caure per la mínima a Pamplona i va aconseguir remuntar en la tornada per pujar a Primera després de guanyar les navarreses a Sant Adrià (3-1). "Aquí tenim el camí. Elles també en van perdre 1-0 en l’anada i van pujar. Hem de fer com elles", va afegir el golejador.

La tradició del sisè

Una dada inquieta els més supersticiosos en la cerca de l’objectiu: en la meitat dels 10 últims play-off ha pujat a Primera el sisè classificat, lloc en què va acabar l’Oviedo. És una perillosa tradició que s’ha refermat en temps recents, amb tres dels quatre últims ascensos per al club que va ocupar la sisena plaça. Això sí, l’any passat va ascendir l’Alabès, que va ser quart, com l’Espanyol.

L’Oviedo, que suma 23 anys sense jugar a Primera, espera prolongar aquesta condició del talismà que arriba de menys a més. Si els periquitos han estat en 41 de les 42 jornades entre els sis primers, els blaus només han ocupat aquesta zona en 7 de 42. Fins a la jornada 34 no es van situar en aquesta franja.

Els guanyadors dels últims ‘play-off’

2013-14: Còrdova (7è)*

2014-15: Las Palmas (4t)

2015-16: Osasuna (6è)

2016-17: Getafe (3r)

2017-18: Valladolid (5è)

2018-19: Mallorca (5è)

2019-20: Elx (6è)

2020-21: Rayo (6è)

2021-22: Girona (6è)

Notícies relacionades

2022-23: Alabès (4t)

*Va passar com a sisè al quedar tercer el Barça B