Robin Le Normand: "Quan vaig arribar aquí no era capaç de jugar a Segona B"

El central de 27 anys ha viscut molt ràpid des que en fa nou va arribar a Sant Sebastià. Va triar jugar amb Espanya, tot i que no oblida els orígens francesos.

Robin Le Normand: "Quan vaig arribar aquí no era capaç de jugar a Segona B"
3
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

¡Quina manera de començar l’Eurocopa! Quin ensurt amb el nas trencat de Kylian Mbappé.

Sí, ho vam veure i són coses que fan mal. A mi també m’ha passat, tot i que forma part del joc. Són moments durs.

Estem veient un inici de torneig molt intens…

Hi ha molt nivell en la competició i és cert que tots els partits estan resultant durs.

Parlem d’Espanya. ¿La consigna en el joc des d’enrere és sortir nítids o és millor no complicar-se la vida si el rival pressiona?

Avui tots els jugadors hem de ser molt complets. Cal saber fer de tot, tot i que és veritat que en partits importants també s’ha de saber jugar fàcil.

¿S’està adaptant a un joc diferent del de la Reial Societat, equip en què elaboren molt més amb Imanol?

No hi estic gaire d’acord. Amb la Reial Societat tenim més marge per treballar, portem cinc anys junts i està clar que ens coneixem més. Amb la selecció disposem de menys temps i hem de conèixer-nos més ràpid.

¿Per tant, segueixen amb la idea de pressionar fort després de pèrdua i tenir el màxim de temps la pilota, tot i que perdessin la possessió davant Croàcia?

És la nostra intenció. Aquí hi ha molt nivell i tots els equips intenten complicar-te la vida.

¿Creu que Espanya té equip per guanyar l’Eurocopa?

És clar que cal creure a guanyar-la. El grup és fenomenal, tothom competeix, tothom exigeix la millor versió. Això és l’important i hi ha qualitat en cada línia.

¿Al vestidor tenen la impressió que Unai Simón no va dir res de l’altre món malgrat l’enrenou per les seves declaracions sobre la política i el futbol arran de les declaracions de Mbappé?

S’ha de respectar l’opinió de cada un i s’ha de respectar l’Unai. El que va dir té sentit. No som especialistes en política i és difícil opinar sobre una cosa que no passa al teu país.

¿Creu que als futbolistes se’ls exigeix de manera injusta opinar sempre sobre qualsevol tema?

És això, i està ben clar que cada un tria la seva responsabilitat. Qui vol parlar ho pot fer i s’ha de respectar, perquè hi ha llibertat d’expressió. Igual que hem de respectar també qui no vulgui opinar perquè no coneix bé la matèria que es tracta o el debat.

¿Per a vostè és incòmode parlar de coses que no siguin de futbol?

Quan no saps bé l’objectiu, no coneixes el debat, no s’ha de parlar perquè no hi aportaràs res.

Tornant al futbol, ¿pensa que l’Eurocopa pot ser un punt d’inflexió en la seva carrera?

No ho veig així. Seguiré en la meva línia de treballar. Estic envoltat de gent molt bona i vull aprendre de futbolistes com Nacho, Dani Carvajal o Rodri. Tinc 27 anys, em queda molt per endavant i treballo per aprendre d’ells.

Però no em negarà la repercussió que té una Eurocopa.

Està clar, però no em poso més pressió. Al final és molt important perquè representes molta afició i ho vols fer bé, però en realitat són partits de futbol.

Notícies relacionades

Per com se’l veu, queda clar que no li falta la motivació per jugar amb Espanya, malgrat haver nascut a França.

Sempre ho he dit. No oblidaré el meu passat. Tinc molta família a França, he crescut allà i cal valorar on m’he format com a futbolista. Porto nou anys a Espanya i quan vaig arribar no era ningú. No era capaç de competir a Segona B i amb el temps m’han convertit en un futbolista de Primera Divisió. Ho he d’agrair al País Basc, a la Reial Societat, a Donosti i a tota la gent. Després et truca el seleccionador, et demostra confiança i era una cosa evident on anava a jugar.