eurocopa 2024

Anglaterra s’enreda i es disparen les crítiques a Southgate

La selecció repeteix la pobra imatge del debut, que qüestiona el pla del tècnic

El gol inicial de Kane (m. 18) no va permetre a la selecció anglesa imposar-se perquè aviat va quedar igualat pel gran gol de Hjulmand (m. 34).

Anglaterra s’enreda  i es disparen les crítiques a Southgate

DENíS iglesias

2
Es llegeix en minuts

Anglaterra passarà a vuitens de l’Eurocopa i pot arribar lluny. Bàsicament perquè té 26 futbolistes de primer nivell capaços de treure amb talent individual qualsevol enfrontament. Però el quadre anglès està lluny de ser un dels grans favorits del torneig. Contra Dinamarca no va passar de l’empat. És a dir, va repetir la pobra imatge del debut davant Sèrbia, que es jugarà amb els danesos i els eslovens el seu cinquè lloc en la lluita pel títol.

El responsable que l’equip anglès converteixi cada tertúlia esportiva al país en un incendi és Gareth Southgate. Gairebé vuit anys després d’assumir el càrrec, l’Anglaterra talentosa de sempre continua tenint tan a prop i tan lluny guanyar la primera Eurocopa. Costa entendre que un equip com Anglaterra sigui tan dur de veure. Els focus apunten Southgate, que va insistir amb el mateix onze que va guanyar Sèrbia aplicant el mínim esforç. Mateixes sensacions en una selecció sense evolució que compta amb Foden, Bellingham, Kane, Walker i Rice. Per això sorprèn el seu estatisme, disparant molt (16 rematades i 7 a porta), però amb escassa punteria.

Un grup sense ànima

Només les individualitats trenquen l’hora de la til·la en la qual s’ha instal·lat un quadre anglès que juga l’Eurocopa amb el pilot automàtic. Conjunt sense ànima ni centre de camp i que pateix contra qualsevol rival. Southgate ha portat l’Anglaterra a la semifinal d’un Mundial i a una final d’Eurocopa, però la seva tutela de la generació més talentosa del país inventor del futbol és deficient.

Dinamarca en va tenir prou amb moure la pilota amb ordre per recuperar-se del gol de Kane. Va ser un gol oportunista del Bota d’Or que va aprofitar un error de Kristiansen. El danès es va adormir i va aparèixer Walker per posar el seu nom en el partit amb un robatori que va resultar efectiu. A Dinamarca no li va afectar perquè Anglaterra és una selecció que ara mateix no intimida ningú. Foden es va rebel·lar contra l’asfíxia que suposa condemnar-lo a l’extrem. El del Manchester City va ser l’únic que va millorar respecte al partit contra Sèrbia. Bellingham és l’illa de Man, un jugador amb una autonomia dependent d’un grup que no s’està creient la seva participació en el torneig. L’empat de Hjulmand, amb un gran xut des de fora de l’àrea, va castigar l’apatia anglesa, que va esfondrar Pickford. La jugada es va originar després d’un error en la sortida de Kane, que va deixar la pilota morta a la zona central. Però la pregunta era: ¿què feia allà el davanter centre del Bayern de Múnic? Una de tantes qüestions sense resposta sobre la grisa Anglaterra, que es passeja amb tristesa per Alemanya sense trobar la seva identitat.

Dinamarca 1- 1 Anglaterra

DINAMARCA: Schmeichel; Andersen, Christensen, Vestergaard; Maehle, Hjulmand, Hojbjerg, Kristiansen; Eriksen; Hojlund, Wind. Canvis: Bah per Kristiansen (m. 57), Damsgaard per Wind (m. 57); Poulsen per Hojlund (m. 67); Tskov Olsen per Eriksen (m. 83); Noorgard per Hjulmand (m. 83). Tècnic: K. Hjulmand.

ANGLATERRA: Pickford; Walker, Stones, Guéhi, Trippier; Rice, Alexander-Arnold, Saka, Bellingham, Foden; Kane. Canvis: Gallagher per Alexander Arnold (m. 55); Eze per Saka (m. 69); Bowen per Foden (m. 69); Ollie Watkins per Kane (m. 69). Tècnic: G. Southgate.

GOLS: 0-1, Kane (M. 18); 1-1, Hjulmand (m. 34).

Notícies relacionades

ÀRBITRE: Artur Soares Dias (Portugal). Va amonestar amb targeta groga els danesos Vertergaard (m. 27) i Norgaard (m. 86), i l’anglès Gallagher (m. 60).

ESTADI: Frankfurt Arena (47.000)