La màscara de Mbappé,el misteri de Dembélé

L’extrem només ha marcat 5 gols en 45 partits amb la selecció, un en els últims tres anys

El capità de França es va entrenar ahir al marge del grup i Deschamps no va revelar si l’alinearà avui contra els Països Baixos. Més indesxifrable és la condició de titular indiscutible d’Ousmane, fix per a tots els seus entrenadors.

La màscara de Mbappé,el misteri de Dembélé

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La màscara de Kylian Mbappé s’ha convertit en el centre d’atenció del planeta. La màscara i el seu amo, fomentat el misteri des de la concentració francesa per mantenir la incògnita davant el duel contra els Països Baixos, en el qual es resoldrà la classificació del guanyador del partit.

"Tot va bé, tot va en la direcció correcta", va afirmar Didier Deschamps, al preguntar-se -li, naturalment sobre l’estat de la gran estrella de l’equip. El tècnic va garantir que Mbappé estarà "disponible", tot i que no va voler aclarir si recorrerà als seus serveis o no des del principi. La màscara ja està a punt i l’estrella ja l’ha provat, tot i que no participa en exercicis de grup per evitar un cop que el descartés del tot.

El misteri de Mbappé no té parangó amb el misteri Dembélé. El de Mabppé es resoldrà en qüestió d’hores. La incògnita és si Didier Deschamps s’atreveix a alinear-lo i quan. No té la urgent necessitat davant els Països Baixos i pot esperar a decidir en el tercer partit contra Polònia de dimarts vinent a Dortmund si fos necessari. El risc d’un altre cop al nas, que es va fracturar contra Àustria, i la incomoditat de jugar amb una màscara són els altres aspectes que conflueixen en la decisió. L’absència de Mbappé quedarà reparada amb l’entrada d’Olivier Giroud, el davanter centre nat de França.

I després hi ha el misteri Dembélé. Irresoluble. Ousmane continua sent un ens futbolístic indesxifrable, perquè és un jugador sostingut, elogiat, consolidat i indiscutit per tots els entrenadors que ha tingut en la seva carrera. Malgrat la seva evident falta de productivitat material.

La conclusió és que Dembélé dona als caps el resultat que li demanen. O no desitgen privar-se del que els dona i, sobretot, que els podria donar. Les expectactives van per davant de la realitat, i en el cas de l’extrem francès, en proporcions exagerades. Altrament, no seria un jugador titularíssim quan està en condicions físiques; és a dir, quan no està lesionat.

Dembélé és un dels fixos de Didier Deschamps. Com de Luis Enrique al París Saint Germain. Ho va ser de Xavi, de Ronald Koeman, d’Ernesto Valverde al Barça; de Thomas Tuchel (al Borussia Dortmund), de Philippe Montanier (al Rennes)...

El pitjor de l’equip en passades

Notícies relacionades

Curiós cas el de Dembélé, que ha anotat 5 gols en 45 partits amb els bleus des del seu debut el 2017. El cinquè gol el va anotar el novembre contra Gibraltar; molt probablement gràcies al 14-0 que li va endossar França. Ousmane va anotar el desè. L’anterior gol que va cantar va ser el 2021. No difereix aquesta mitjana realitzadora de la que ha segellat en la seva tornada a França (6 gols en 42 partits), una mica inferior a la del seu comiat del Barça 22-23 (8 gols en 35 aparicions).

Dembélé va ser titular, naturalment, contra Àustria. Zero gols, zero assistències. El pitjor percentatge de passades de l’equip: 74% amb 14 encerts de 19 intents. L’acudit és que el seu substitut, Randal Kolo Muani, company seu al PSG, va desmillorar aquests números, amb cinc passades bones de nou intents (56%).