EUROCOPA 2024

Països Baixos s’enfronta a la seva maledicció francesa

Els neerlandesos han perdut set dels últims vuit partits contra la selecció gal·la. En les dues derrotes més recents, Mbappé va marcar quatre gols.

Wout Weghorst

Wout Weghorst / Petr Josek / AP

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’estadística contra França commina Ronald Koeman a forçar la reacció dels Països Baixos. Els neerlandesos han perdut set dels últims vuit duels, entre els quals els dos últims de la fase classificatòria, i el seu últim triomf data del 2018. Els dos favorits del grup van vèncer en la seva estrena (els taronges a Polònia per 2-1 i els blaus a Àustria per 1-0), cosa que resta dramatisme a la topada.

Països Baixos compta que Mbappé serà al camp. Una cosa preocupant. En les dues derrotes més recents (4-0 i 1-2), l’astre va anotar quatre dels sis gols. "El veurem amb la màscara", va dir amb seguretat el centrecampista neerlandès Tijjani Reijnders. Com si tingués més certeses que Deschamps i la resta dels companys de Mbappé, que únicament es van atrevir a admetre que presentava una franca millora.

En la concentració dels Països Baixos sobrevola una incògnita semblant. ¿Koeman donarà la titularitat a Wout Weghorst després de la seva fonamental aparició contra Polònia? El davanter va emergir des de la banqueta en el minut 81 i en el 83 va fer el gol de la victòria. "Woug es va molestar quan li vaig dir que no seria titular", va explicar després Koeman, feliç perquè l’ariet reconduís el seu enuig en sentit positiu per criticar-li, amb aquest gol, la suplència.

Tancat el tema polític

Didier Deschamps no va ser gaire expressiu, encara molest perquè en l’anterior compareixença, prèvia a la cita amb Àustria "hi va haver vuit preguntes i set i mitja no eren de futbol", va apuntar, al·ludint a les que tenien caire polític per la crisi governamental de França i les respostes dels seus homes.

Notícies relacionades

"Soc aquí com a futbolista i tinc molta notorietat, però no tinc per què utilitzar-la", va contestar Antoine Griezmann, renunciant al debat per no crispar Deschamps. El davanter de l’Atlètic és un dels jugadors en qui té més confiança. També n’hi va tenir Koeman al Barça. "Sempre em deia el que pensava, cosa que no passa amb tots els entrenadors. M’encanta com juguen, Països Baixos és un equip que domina molt bé el seu estil", va analitzar.

Si Mbappé és suplent, el braçalet el lluirà Griezmann, el més antic del grup des del seu debut el 2014. Acumula 130 partits amb l’escut del gall i ha anotat 44 gols. És el quart màxim realitzador de França després de Giroud (57), Thierry Henry (51) i Mbappé (47).