Cucurella es posa en mode Puyol

La UEFA va comparar el defensa de 25 anys amb l’excapità del Barça pel seu partit contra Itàlia, en què va registrar unes estadístiques perfectes. El protagonista va parlar del «millor partit» de la seva carrera. «Sé perfectament el que em pot donar perquè el conec des de fa molts anys», diu De la Fuente.

Cucurella es posa en mode Puyol

FILIP SINGER

3
Es llegeix en minuts
Jordi gil

Marc Cucurella ha sigut la sorpresa inesperada i agradable per a Espanya en l’Eurocopa. Quan tothom esperava que Alejandro Grimaldo fos el lateral esquerre titular a Alemanya, l’exbarcelonista ha irromput amb força i ja ningú el desbancarà de la posició a la selecció.

Cucurella es va guanyar la titularitat durant la preparació. En els dos amistosos davant Andorra i Irlanda del Nord es va menjar el carril esquerre i va mostrar una excel·lent compenetració amb Nico Williams. Luis de la Fuente ho va tenir clar i s’ha decantat pel català en els dos partidassos contra Croàcia i Itàlia. Els seus registres davant el quadre italià van ser perfectes: 51 passades bones de 51 d’intentades, 10 duels guanyats, 7 recuperacions, 5 refusos i cap vegada va ser regatejat. No es pot fer millor. A més, les seves intervencions van ser molt vistoses, amb els seus cabells arrissats al vol, i la mateixa UEFA el va comparar a les xarxes socials amb Carles Puyol pel seu estil i aspecte físic.

Pas endavant

L’excapità del Barça és història viva de la selecció amb les seves 100 victòries. La seva casta contagiava la resta de l’equip per guanyar l’Eurocopa del 2008 i el Mundial del 2010. El seu golàs de cap contra Alemanya a la semifinal de Sud-àfrica és un dels més icònics de tots els temps amb la Roja.

Cucurella té un aire al joc de Puyol, tot i que el seu pentinat ajuda que es faci la comparació. Marc té encara molt camí per recórrer per poder estar a l’altura del mític defensa blaugrana, però el pas endavant fet a l’Eurocopa està resultant molt significatiu. El mateix jugador així ho va declarar després del partit: "Ha sigut el millor partit de la meva carrera tenint en compte l’escenari, representant la selecció espanyola i jugant contra un rival com és Itàlia".

Cucurella ha fet una temporada irregular amb el Chelsea i va admetre que "ha sigut un any difícil", que ara s’està completant amb un bon final "gràcies a continuar treballant i mirant d’aprofitar les oportunitats".

Malgrat militar en un gran d’Europa com és el conjunt de Stamford Bridge, el planeta futbolístic està descobrint ara el gran lateral esquerre que té la selecció espanyola. L’afició va corejar el seu nom a Gelsenkirchen després que tallés diversos cops la pilota de manera espectacular llançant-se com un lleó a buscar l’esfèrica.

Del Barça va haver de sortir rumb al Getafe abans d’iniciar la seva aventura anglesa, on es va revaloritzar al Brighton i el Chelsea va pagar 65 milions d’euros per firmar-lo fins al 2028.

Capità de la sub 21

Amb Mauricio Pochettino no va tenir la continuïtat desitjada, una cosa que pot canviar gràcies a la seva excel·lent Eurocopa i també pel canvi d’entrenador en el conjunt blue. L’arribada d’Enzo Maresca pot servir-li per consolidar-se al mateix nivell de la selecció i amb 25 anys l’espera un futur més que prometedor.

Notícies relacionades

Luis de la Fuente sempre l’ha tingut en compte. Luis Enrique se’l va emportar per completar una convocatòria, però ha sigut amb el de La Rioja amb qui ha viscut els seus millors moments en les seleccions inferiors. Va ser el seu capità en la sub 21 i també uns dies després en l’absoluta i, en roda de premsa, el míster va manifestar que la seva confiança en el futbolista no li ve d’ara. "Sé perfectament el que em pot donar perquè el conec des de fa molts anys".

Grimaldo tindrà la seva oportunitat en el partit contra Albània, però està destinat a tornar a la banqueta en els vuitens de final de Colònia del pròxim dia 30. Cucurella l’ha superat a tota pastilla. Una punta de velocitat que l’ha portat a ser un fix en l’absoluta. La seva paciència i constància han tingut premi. En el futbol d’elit semblava que ho tenia difícil quan va sortir del Barça i es va rebel·lar per arribar a un gran de la Premier League. Amb Espanya no semblava que hi fos a temps, però van caure Balde i Gayà i estava a punt per sortir davant un gran esdeveniment com és aquesta Eurocopa.

Temes:

Futbol