Hamilton lidera els primers assajos per davant de Sainz

Mentre Verstappen va acabar cinquè, l’espanyol es va armar de confiança el dia en què es va ratificar la tornada de Flavio Briatore com a assessor executiu d’Alpine.

Carlos Sainz, con su Ferrari, este viernes en Montmeló.

Carlos Sainz, con su Ferrari, este viernes en Montmeló. / Afp7

3
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Les dues primeres tandes lliures d’ahir del Gran Premi d’Espanya van apuntar a un canvi de tendència. Fa un any, Max Verstappen va guanyar aquí per segona edició consecutiva i amb 24 segons d’avantatge. Aquesta vegada, el tricampió de Red Bull haurà de patir davant uns rivals que mantenen la pressió. Lando Norris el va superar en els assajos matinals i Lewis Hamilton va liderar la segona sessió, per davant de Carlos Sainz i Lando Norris. Tres cotxes en mitja dècima i cap era el Red Bull.

Verstappen, que va acabar el dia en cinquena posició, no semblava còmode amb el Red Bull. Tampoc Fernando Alonso, que, després d’unes primeres voltes amb el pneumàtic mitjà, es va queixar de la falta de grip i va tornar al box per canviar la configuració de l’aleró posterior a la recerca de tenir més càrrega aerodinàmica.

Les condicions de la pista es van complicar per a tothom, tot i que els Mercedes, discrets al matí en la seva primera presa de contacte amb l’asfalt del Circuit, van emergir amb força en la sessió vespertina, amb Russell al capdavant de la taula de temps provisional (1.14.089) i Hamilton en tercera posició. Ferrari no es va decidir a utilitzar els tous en els lliures 1 i malgrat això Carlos Sainz va aconseguir situar-se tercer amb mitjans. En la segona tanda, en el seu primer assalt amb el pneumàtic més ràpid, el madrileny, ultramotivat a casa, va escalar a la primera plaça (1.13.286), que li va arrabassar Hamilton poc després (1.13.264).

L’espanyol, acompanyat pels seus fans i que aquest cap de setmana arriba decidit a reivindicar-se a casa, es va quedar a només 22 mil·lèsimes, amb Norris a 55 i el líder del Mundial, Verstappen, a més de dues dècimes del crono del britànic Hamilton.

Alonso, per la seva banda, va acabar relegat a la 14a posició després de molts minuts al garatge d’Aston Martin, a la recerca de solucions que li permetin fer un pas endavant en un gran premi que corre per 21a ocasió i en el qual, passi el que passi aquest diumenge, és el rei absolut per a l’afició.

Al marge dels primers assajos, la notícia del dia a Montmeló va ser la tornada de Flavio Briatore a la Fórmula 1 com a assessor executiu d’Alpine. El mànager italià, de 74 anys i que al seu dia va acompanyar Fernando Alonso en els seus dos títols mundials (2005 i 2006) amb Renault, torna a l’equip francès 15 anys més tard de la seva sortida per la porta del darrere, arran de l’escàndol del Crashgate a Singapur 2008.

Ambient pèssim

Notícies relacionades

Briatore té la difícil missió de corregir el rumb a Alpine, enfonsat en la classificació després de la successió de canvis fallits en la seva estructura i amb un ambient pèssim entre els seus pilots, els gals Pierre Gasly i Esteban Ocon, que no es dirigeixen la paraula i han protagonitzat constants enfrontaments a la pista. L’últim, a Mònaco, va donar peu a un comunicat de l’escuderia per anunciar que Ocon no seguirà l’any vinent.

Briatore assumeix el càrrec d’assessor executiu, un rol amb què espera tornar a l’equip el rendiment perdut en els últims anys. "La notícia és positiva tant per a l’equip com per a mi. Hem de treballar tots junts, hem de treballar com un equip, això ho sé fer, per trobar aquest rendiment que han perdut, i estic segur que ho farem", va assegurar davant els micròfons de DAZN.