Bèlgica reacciona i suma el primer triomf contra Romania

Els ‘diables vermells’ van recuperar la seva millor versió després del fiasco del debut. Tielemans i De Bruyne van marcar els gols i tot queda pendent de l’última jornada.

Bèlgica reacciona i suma el primer triomf contra Romania

MARC GÁZQUEZ

3
Es llegeix en minuts
MARC GÁZQUEZ

Bèlgica es va imposar a Romania (2-0) en un partit que va dominar de principi a final a Colònia. L’equip belga va desdibuixar els romanesos i va sumar tres punts d’extrema necessitat. Tielemans i De Bruyne van ser els golejadors en un partit en què Lukaku va tornar a rebre la negativa de cara a la porteria.

Després de la decepció en el debut a l’Eurocopa, quan va perdre per la mínima contra Eslovàquia, el seleccionador belga va apostar per revolucionar l’onze titular amb quatre novetats: Jan Vertonghen, Arthur Theate, Youri Tielemans i Lukebakio. En canvi, el preparador romanès va confiar en una alineació continuista amb un sol canvi respecte a l’equip que va arrasar Ucraïna en l’estrena de Romania en el torneig continental.

I no li va poder sortir millor l’aposta a Domenico Tedesco. No havien arribat ni al minut dos del partit quan Lukaku va deixar la pilota de cara perquè Tielemans, des de fora de l’àrea, batés el porter romanès, estrenant el marcador i calmant l’ansietat belga. Un gol que no va aconseguir en tot el partit contra Eslovàquia malgrat les múltiples ocasions, però que va arribar tot just començar, en el primer acostament davant els romanesos. Coses del futbol.

Després del cop del gol en contra, va voler respondre ràpidament l’equip dirigit per Edward Iordanescu. No obstant, Casteels va evitar el gol romanès en un cop de cap de Dragusin que va acabar en córner. Malgrat l’avís de Romania, el protagonisme era per a una selecció belga que dominava i buscava amb insistència la porteria contrària.

Malson per les bandes

Era un monòleg de Bèlgica que superava per dins amb facilitat les línies defensives rivals per trobar De Bruyne en posicions de tres quarts de camp. Per les bandes, Jérémy Doku i Lukebakio eren un malson per als laterals romanesos, encarant i fent gala de la seva velocitat i habilitat.

Precisament el futbolista del Sevilla va estar a punt d’anotar el segon per als belgues amb una rematada ajustada que Nita va aturar amb una gran estirada. Va fer el mateix l’extrem del Manchester City minuts després, amb el mateix desenllaç, una excel·lent intervenció del porter de Romania.

L’equip romanès no es trobava còmode sobre el terreny de joc i tan sols es limitava a resistir les envestides belgues. No obstant, a punt del descans, Andrei Burca va buscar l’empat amb un cop de cap que es va desviar per molt poc. El pas pels vestidors no va canviar el guió i Bèlgica va començar el segon temps a la recerca d’un nou gol per sentenciar el partit. Va estar a prop d’aconseguir-ho Kevin de Bruyne amb un xut que no va acabar tenint la força necessària. La selecció belga ho continuava intentant, però li faltava precisió en els metres finals.

El VAR amarga Lukaku

Notícies relacionades

De Bruyne portava a col·lació la seva màgia amb una impressionant passada que Lukaku va aprofitar per anotar el segon. No obstant, el davanter de l’AS Roma torna a ser negat, ja que el seu gol va ser anul·lat pel VAR per un fora de joc mil·limètric. El corpulent ariet ja ha vist com li invaliden tres gols en tan sols dos partits d’Eurocopa. No serà per intentar-ho, ja que el davanter belga va estar a prop del gol en una bona acció individual dins de l’àrea que va acabar en no res.

Qui sí que va estar molt precís va ser De Bruyne, que va aprofitar un error defensiu per segellar el triomf belga i posar el fermall a una excel·lent actuació individual. Sense resposta romanesa, Bèlgica es va limitar a defensar el resultat fins al final amb pocs problemes. Un triomf vital que iguala al màxim el grup E, amb tres punts per a cada selecció. Tot es decidirà l’últim dia amb dos partits d’alta tensió: Ucrania-Bèlgica i Eslovàquia-Romania.