Mamardashvili desespera els txecs i allarga el somni de Geòrgia (1-1)

EFE

1
SERGI CAPDEVILA

Geòrgia ja pot cridar ben alt i clar que ha aconseguit puntuar en una fase final d’un gran torneig. La República Txeca ho va intentar de totes les maneres i només va aconseguir batre Mamardashvili, el porter del València, amb un rebot de Schick. Al final, 1-1 i se la jugaran totes dues en la jornada final.

Des del primer minut, Geòrgia i la República Txeca van protagonitzar un preciós partit amunt i avall en què el rigor tàctic i l’ordre van quedar arraconats. Els txecs atacaven el rival i tant l’arquer valencianista com la defensa empetitien com podien. Al minut 23, Hlozek anotava amb la cara el 0-1 per a la República Txeca després d’una gran parada de Mamardashvili, però el VAR l’anul·lava per una mà de l’ariet del Bayer, Leverkusen.

Després d’una altra claríssima ocasió de Schick, arribava l’acció clau del primer temps. Centre de Kvaratshkeila, rebot i la pilota arribava a Kashia, el central, que no va batre Stanek. Però el VAR cridava al col·legiat per una mà de Hranac. Mikautadze marcava el 0-1.

En la represa, el mateix guió: la República Txeca pressionant i Mamardashvili parant. Fins que els txecs van aconseguir l’empat. Còrner, rematada de Lingr de cap que tocava al pal i Schick, quasi per inèrcia, va marcar amb el pit l’1-1. I en un final apoteòsic, amb els txecs motivats, Geòrgia va tenir al 95 un tres contra un. Li va arribar la pilota a Lobjanidze per fer història, però l’enviava per sobre del travesser.

Geòrgia: Mamardashvili; Tsitaishvili (Lochosvili, m. 62), Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze; Davitashvili (Chakvetadze, m. 62), Kochorashvili, Mikautadze (Kvilitalia, m. 83); Kvaratskhelia (Lobajnidze, m. 83), Mekvabishvili.

Rep. Txeca: Stanek; Holes, Hranác, Krejcí; Coufal, Provod (Barak, m. 82), Soucek, D. Jurásek (Sevcik, m. 82); Cerny (Lingr, m. 55), Schick (Chytil, m. 68), Hlozek (M. Jurasek, m. 55).

Gols: 1-0, Mikautadze (m. 48), de pen. 1-1, Schick (m. 59).