El Còrdova frustra l’ascens del Barça Atlètic a Segona (2-1)

Aficionados del Córdoba durante el partido

Aficionados del Córdoba durante el partido / VALENTÍ ENRICH

1

Van lluitar fins a l’últim minut però la muralla era massa gran per als joves del Barça Atlètic, que van acabar plorant. El filial va caure per 2-1 al Nuevo Arcángel i es va quedar sense l’ascens a Segona, que va quedar per al Còrdova, aclamat per la seva afició. Si el dia anterior un equip andalús com el Màlaga havia frustrat l’ascens del Nàstic, en aquell cas com a visitant, ahir un altre equip andalús va repetir a casa amb un rival català.

El partit, no obstant, va començar de la millor manera. Abans que arribés el primer quart d’hora, una gran galopada d’Hèctor Fort va acabar amb un xut creuat del lateral que va marcar el 0-1. Després de l’1-1 de l’anada al Johan Cruyff, aquest resultat donava l’ascens a l’equip de Rafa Márquez, obligat a guanyar per la millor classificació del seu rival.

Alberto Toril, el botxí

Però aviat es va poder veure que l’empenta i agressivitat dels cordovesos els permetria guanyar terreny. De nou, com en l’anada, va emergir la figura d’Alberto Toril, l’ariet del Còrdova, que ha marcat els tres gols del seu equip en el play-off. El primer va arribar a l’aprofitar una indecisió de la defensa del Barça Atlètic, amb una gran rematada de cap en el minut 34. El Còrdova va anar al descans amb el convenciment que podia rematar el seu rival. I ho va fer en el minut 55, aprofitant una mala sortida de pilota del Barça, perquè Toril marqués el 2-1. El filial ho va intentar fins al final, però no va poder evitar una derrota que no va fer justícia a la seva gran temporada.