Prova per a la unitat B d’Espanya

De la Fuente va confirmar que hi haurà rotacions a la selecció i els albanesos esgotaran les seves opcions de passar com a segons si guanyen i Croàcia tomba Itàlia, o com a tercers si guanyen i Itàlia venç l’equip croat.

Prova per a la unitat B d’Espanya

JORDI GIL FERMÍN DE La CAllE

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Espanya tanca avui la seva participació en el grup B de l’Eurocopa amb un partit contra Albània que no tindrà cap transcendència en la classificació per a la selecció, després d’haver assegurat el liderat guanyant Itàlia. Així i tot, sí que permetrà a Luis de la Fuente donar minuts a jugadors que no els han tingut fins ara, i descans als que ha utilitzat contra Croàcia i Itàlia.

De la Fuente podria alinear un onze format per David Raya; Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo; Merino, Zubimendi; Oyarzabal, Dani Olmo, Ferran; Joselu. Fermín i Baena també tindran minuts contra Albània, que necessita guanyar per poder optar a classificar-se com a segona, en el cas que Croàcia guanyi Itàlia, o com a tercera si l’azzurra guanya els croats.

Un rival ferri en defensa

El seleccionador espanyol va parlar ahir tant de la capacitat del seu rival d’avui com de la resta de favorits al torneig. "Albània no ens ha sorprès, però és cert que encara no s’ha vist la cara real d’algunes seleccions. Algunes s’han posat a un ritme competitiu alt molt ràpid, però n’hi ha d’altres, de les que es denominen favorites o candidates, que encara no han posat en marxa la maquinària. I ara arribem a vuitens i ja no hi ha marge de maniobra o d’error. A vuitens veurem el potència real de totes".

Els albanesos, per la seva banda, són un rival ferri en defensa i molt ràpid a la contra. Un adversari que serà exigent amb els espanyols, com amb els italians i els croats, a qui va arribar a dominar al marcador. El seu seleccionador, l’exbarcelonista Sylvinho, secundat a la banqueta per Pablo Zabaleta, dirigeix les Àguiles Negres, que miraran de fer història classificant-se per a l’eliminatòria d’encreuaments. No ho van aconseguir en la seva única participació a la fase final d’una Eurocopa, el 2016, amb Di Biasi a la banqueta. "Espanya manté una línia especial de joc amb molta possessió i un migcamp molt fi. Però aquesta selecció té alguna cosa més: uns jugadors molt verticals per banda. Et poden matar en qualsevol moment. I és un equip molt ben organitzat en defensa. Queda clar que Espanya és un gran equip. El seu segon equip podria jugar com a favorit una final de l’Eurocopa. Ens toca jugar un partidàs, però tinc gent amb molt coratge i ambició", va apuntar el que va ser lateral del Barça i del Celta.

Notícies relacionades

Una de les característiques dels de Sylvinho és la seva bona posada al punt, amb gols al primer minut contra Itàlia i l’11 contra els croats. Un altre tret és el mestissatge d’aquesta selecció, que compta en les seves files amb només 7 futbolistes nascuts en territori albanès i 19 d’arribats de fora, entre ells tres de Kosovo, que no està reconegut com a país per nacions com Sèrbia. Als tres de Kosovo s’afegeixen cinc suïssos, tres macedonis, tres grecs, dos alemanys, un italià, un anglès i l’espanyol Balliu.

Els albanesos compten amb Kristhan Asllani, jugador de l’Inter de Milà, com a futbolista més destacat. Strakosha, porter del Brentford, està rendint a un gran nivell, i a la davantera Rey Manaj treballa molt per donar alternatives al triplet de jugadors que es mouen a la seva esquena (Asani, Laçi i Bajrami). D’altra banda, la Comissió d’Ètica i Disciplina de la UEFA va decidir ahir multar la federació albanesa amb 47.500 euros a causa dels incidents durant el partit contra Croàcia. A més, va sancionar el davanter Mirlind Daku amb dos partits, perquè va agafar el megàfon dels seus aficionats després del partit contra Croàcia i va proferir càntics contra Macedònia del Nord.

Temes:

Espanyol