Àustria castiga la feble defensa de la selecció de Koeman

El conjunt austríac va donar la gran campanada de la jornada amb un triomf inesperat que li permet segellar la primera posició del grup.

Àustria castiga la feble defensa de la selecció de Koeman
1
Es llegeix en minuts
SERGI CAPDEVILLA

Vendaval de gols a Berlín. Fins a cinc en van fer els Països Baixos i Àustria en un guió absolutament boig i impredictible amb dues seleccions que van oblidar el rigor defensiu i van anar a totes a Berlín. Al grup D s’ho jugaven tot. Aparentment, totes dues s’havien de disputar la tercera i la segona plaça, donant per fet que França faria els deures contra Polònia.

Però la lògica va quedar a un costat per deixar pas a la bogeria i al desbocament a l’Olympiastadion. Àustria es va emportar els tres punts i, sorprenentment, la primera posició del grup. Va estar més fina i menys erràtica al darrere, i va explotar més bé les seves virtuts i els nombrosos defectes d’un combinat de Ronald Koeman veritablement decebedor.

Golàs de Memphis

Notícies relacionades

Els Oranje sempre van anar a remolc. Es van fer un gol a la pròpia porteria al minut 2 i a partir d’aquí els somriures i les llàgrimes es van anar concatenant amb més protagonisme del plor. Gakpo va empatar al començar la segona meitat, però els tulipes només van aguantar un parell de minuts. Schmid va posar de nou al davant els austríacs i Memphis va empatar amb un golàs acrobàtic, però el gol definitiu seria obra de Sabitzer, el gran jugador del Dortmund.

Koeman va plantejar un onze sense Xavi Simons, titular en els dos primers partits dels Països Baixos i sacrificat contra el combinat austríac. El seleccionador tulipa intentava buscar un cop d’efecte, però el cas és que el seu equip va sortir sense idees, al contrari que els austríacs. Fruit d’aquest ímpetu dels Sabtizer, Wimmer, Arnautovic i companyia, i també una mica de la sort que van tenir amb el primer gol a la pròpia porteria. Els Països Baixos van igualar el resultat dues vegades, però els centreeuropeus colpejaven de nou per avançar-se definitivament en el marcador gràcies a un gran gol de Sabitzer (m. 80), amb un espectacular xut amb la cama l’esquerra.

Temes:

Berlín