Manolo González dirigirà l’Espanyol a Primera

El club premia el tècnic de l’ascens, que ha passat de 2a RFEF a l’elit en tres mesos. Firma per una temporada més una altra d’opcional.

Manolo González dirigirà l’Espanyol a Primera
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

De vegades en el futbol hi ha justícia i la bona feina té recompensa. Així ha passat a l’Espanyol, que ahir va anunciar la continuïtat de Manolo González en el retorn a Primera Divisió. Hi va haver moments d’incertesa, però el tècnic sempre va expressar la voluntat de seguir. Sap que no ho tindrà fàcil en un projecte auster i limitat, però li sobra il·lusió i garanteix treball. La direcció esportiva del club català va analitzar la situació i va arribar a l’encertada conclusió que el millor era prolongar el que havia funcionat.

Tot es va acabar d’ajustar ahir, quan el gallec es va reunir amb Fran Garagarza, que porta un any al capdavant de l’àrea esportiva. Una vegada superada la ressaca de l’èxit, tocava parlar i acostar postures. Manolo va exposar les seves ganes de seguir a Primera, l’única categoria en què li falta entrenar. El club, mentrestant, va reforçar la confiança en la seva tasca.

Manolo González, de 45 anys, ha arribat a l’elit des del fang, passant per clubs com la Muntanyesa, el Badalona, el CD Ebre o la Penya Deportiva d’Eivissa. El tècnic, que va arribar al primer equip el 12 de març procedent del filial i va consumar l’objectiu diumenge contra l’Oviedo en una jornada inolvidable a Cornellà, veu complertes les seves aspiracions i firma per una temporada més una altra d’opcional. En tres mesos, salta de 2a RFEF (quarta categoria del futbol espanyol) a Primera.

Des de la direcció esportiva es valoren els números de Manolo González, que van acabar sent millors que els de Ramis i Luis García, així com la seva excel·lent connexió amb la plantilla (els jugadors van demanar la seva continuïtat en la celebració) i el seu coneixement del planter, pilar clau de l’equip en un context marcat per l’austeritat i l’herència econòmica enverinada. El club compta amb un deute de 57 milions, 30 corresponents a la temporada del descens. Amb el procés de venda paralitzat, no sembla probable que Chen Yansheng faci grans inversions. L’ajustament ha començat a la banqueta i seguirà en un equip en el qual tot passa per aprofitar al màxim la fàbrica blanc-i-blava. Contra l’Oviedo hi va haver cinc jugadors del planter d’inici i amb Manolo han brillat joves com Omar, Jofre o el porter Joan García, que té ofertes del Reial Madrid, el Tottenham i l’Arsenal, que mediten pagar els 25 milions de la seva clàusula.

Model de joc

Notícies relacionades

Ja fa unes quantes setmanes que Garagarza treballa en la confecció de la plantilla i ha decidit confiar en Manolo González, el tècnic per qui ja va apostar per al filial fa tot just un any i a qui va donar els galons del primer equip per ocupar el lloc de Ramis. La seva continuïtat també permet mantenir el model de joc que s’està implementant en totes les esferes del club: pressió i ritme alt, amb defensa sòlida i atac contundent.

Els jugadors tornaran a la feina el 15 de juliol. Un mes després començarà la Lliga contra el Valladolid, que també acaba de pujar. El tècnic, que només va patir una derrota en 16 partits, s’ha guanyat el premi d’allargasr un estat d’optimisme inusual en un club volcànic en què tot hauria saltat pels aires si diumenge no s’hagués aconseguit la victòria.