Pacte de no agressió per passar als vuitens de final

Ni la pluja torrencial va poder donar-li èpica a un partit fet per a l’empat, que va classificar tant a Eslovàquia com a Romania.

Pacte de no agressió per passar als vuitens de final

Matthias Schrader / AP

1
Es llegeix en minuts
SEBASTIÁN VARGAS ROZO

Poca sorpresa s’esperava i poques notícies van arribar. Únicament dos gols que van reafirmar el pacte entre rivals. Eslovàquia i Romania van empatar 1-1 en el Deutsche Bank Park i van segellar el seu pas als vuitens de final de l’Eurocopa 2024. Ni la torrencial pluja va poder donar èpica a un partit fet per a l’empat, que classificava tots dos sense més contratemps, sense importar el que passés entre Bèlgica i Ucraïna.

Malgrat saber-se classificades obtenint un punt cada una, Ondrej Duda va voler plantar algun qüestionament al biscotto abans d’arribar a la mitja hora. El futbolista de l’Hellas Verona va arribar al cop de cap després d’un enviament de Kucka i va plantar l’1-0 que deixava els romanesos últims.

Els de Iordanescu va posar fil a l’agulla per evitar més disgustos. Van recordar l’efectivitat contra Ucraïna i, superada la sotragada de perdre amb Bèlgica, van recordar que amb l’empat n’hi havia prou.

Notícies relacionades

Així va ser com Ianis Hagi va regatejar Hancko i el defensor eslovac el va fer caure quan era dins de l’àrea, plantant la possibilitat d’arribar al descans igualats. El col·legiat Daniel Siebert havia sancionat tir lliure, però el VAR va acudir ràpidament a corregir. Razvan Marin va prendre la responsabilitat i no va fallar, com tampoc la predicció d’empat per a la classificació de tots dos a vuitens.

Romania es fica als vuitens com a líder, aprofitant l’ensopegada belga davant el seu igual ucraïnès, eliminat del certamen. Eslovàquia, per la seva banda, va aconseguir la quota com una de les millors terceres.