LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Font critica Laporta i vol transparència amb els avals

L’excandidat considera un «problema» el president i fa una «crida» per aglutinar tota l’oposició amb «una alternativa transversal».

Font critica Laporta i vol transparència amb els avals
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Al mig del 22@, el districte tecnològic de Barcelona, va comparèixer ahir Víctor Font. Justament en l’última setmana de la temporada, amb Joan Laporta accelerant per aconseguir els 60 milions d’euros que necessita per equilibrar comptes i aconseguir l’1:1 en el fair play financer, es va escoltar la veu de l’"oposició tranquil·la", com ell mateix es qualifica sempre. "És necessari que hi hagi una fiscalització real de tot el que passi. Cada dia que passa perdem oportunitats. La preocupació és cada vegada més gran. Espero unitat d’acció i estar molt a sobre del que passa en el club", va remarcar.

En un discurs inicial va insistir en una idea clau: "Aquest Laporta, el de 2024, és més un problema que una solució. ¡Així no podem seguir! Jo penso en el Barça del 2030, no només en el d’avui", va dir Font, que va realitzar una "crida" perquè tots s’uneixin a la recerca d’"una alternativa transversal" per fugir del que ell considera "el curtterminisme", després de considerar que el Barça va ser "la riota de tot el món" amb l’acomiadament de Xavi.

"Va ser un disbarat, transcendeix Barcelona, Catalunya i Europa. La gent es va posar les mans al cap, ningú entén res perquè no hi ha cap explicació", va argumentar. Fins i tot li va enviar una carta a Laporta en què li va dir que si no tenia forces podia fer un pas al costat perquè Font se sentia preparat per assumir el càrrec. "Em va respondre amb una altra carta dient que demà m’afaitaràs".

"Amics i familiars"

No es pot, segons Font, esperar més perquè el "nivell crític" del club ha entrat en un territori perillós davant la fuga de talent i que la gestió caigui "en amics i familiars o persones, com l’excunyat del president, que no té càrrec, però mana".

Notícies relacionades

Font es va referir a una "situació crítica" i no va descartar una moció de censura. Tambien va recordar que no veu "un risc de col·lapse de la institució a curt termini", però va lamentar l’explicació que va donar la directiva sobre l’escàndol dels avals destapat per EL PERIÓDICO. "Hi va haver una relació amb un proveïdor perquè ISL ho és des del 2015. És al·lucinant que es pugui posar sota la catifa. ¡Segueixin, segueixin! ¡Juguin, juguin!".

L’empresari va exigir "transparència" i va instar el club a ensenyar els contractes i la gestió que es va fer dels avals. "Tothom veu que no és un tema estètic. Espero que la comissió d’ètica i disciplina presidida per la vicepresidenta Elena Fort ens expliqui què passa aquí. Que vagin a algun òrgan executiu i ho expliquin", va exigir Font.