LA SITUACIÓ BLANC-I-BLAVA

L’Espanyol mira a Primera entre la il·lusió i l’austeritat

«Mai hi ha hagut desinversió, però no hi ha recursos il·limitats», diu el conseller Mao Ye

«Era viure o morir. Hem passat de l’uvi a planta. No podem ser un club ascensor. S’ha de buscar l’estabilitat», avisa Garagarza.

L’Espanyol mira a Primera entre la il·lusió i l’austeritat
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol va concloure diumenge de la millor manera un any ple de dubtes i turbulències. L’equip periquito va prolongar la temporada fins a l’últim dia possible. Van ser 46 partits, el camí més llarg i tortuós per pujar a Primera. Quatre dies després de certificar l’ascens, el club va passar revista a l’exercici en un ambient convuls malgrat aconseguir l’objectiu.

A l’auditori de l’Stage Front Stadium van comparèixer ahir el conseller delegat Mao Ye i el director esportiu Fran Garagarza. Després va participar també Manolo González, que pilotarà el retorn de l’equip a Primera. L’ascens va significar un alleujament tremend per a tothom, però les dificultats continuen. "Viure o morir va ser el símil que vaig utilitzar jo. No pujar era seguir a l’uvi, pujar ens porta a planta. Seguiran les limitacions econòmiques. Amb aquesta energia i emoció que hem de transmetre cal aconseguir el repte de seguir a Primera", va dir Garagarza.

El dirigent basc serà l’arquitecte de la plantilla en la màxima categoria. "No podem ser aquest club ascensor que està de vegades a dalt, de vegades a baix. S’ha de buscar l’estabilitat. Volem pujar un esglaó més, cal reforçar l’equip. Hem d’invertir i encertar. Ara ja no val el que hem fet, val el que hem de fer. El repte és gran i difícil", va afegir el cap de l’àrea esportiva.

Una vegada aconseguit l’objectiu bàsic de tornar a Primera, Garagarza es va negar a parlar de "fracàs", tot i que tampoc es va mostrar "totalment satisfet" amb si mateix. El dirigent va reiterar una vegada i una altra les limitacions econòmiques, però confia a construir una plantilla competitiva. "No perdrem valor. No podem sortir a competir a Primera amb pitjors elements dels que hem tingut per arribar fins allà. Hem de ser durs i contundents".

Autocrítica, treball, anàlisi i planter seran les línies mestres en el camí cap a la consolidació en un context d’incertesa que va valorar Mao Ye. "Mai hi va hagut desinversió, sense l’aposta del grup Rastar difícilment s’hauria aconseguit l’objectiu. Les sensacions no són certes, però no tenim recursos il·limitats", va apuntar el conseller delegat, feliç per un ascens que va qualificar com un "aprovat d’un examen de recuperació" després del suspens del descens.

El vaixell del Manolo

Notícies relacionades

Segons Mao Ye, el projecte és "aconseguir estar molts anys a Primera per pensar després en més coses". L’executiu espanyolista es va felicitar per les decisions preses aquest any, va reconèixer que hi haurà una ampliació de capital i es va referir a la possible venda. "Som una societat anònima, hi pot haver canvi de propietat, com en totes les empreses. És una cosa de comprador i venedor, jo soc un gestor".

En aquesta línia de recerca de l’estabilitat s’emmarca la continuïtat de Manolo González. "Ve del fang, s’ho ha guanyat. Estem davant un entrenador que pel que fa a gestió, anàlisi, joc i personalitat s’ho mereix tot", va elogiar Garagarza. "És un dia molt feliç per a mi, tinc moltes ganes i la màxima implicació. Estic convençut que el vaixell arribarà a bon port. Vull fer un equip reconeixible i que la gent estigui orgullosa del seu Espanyol", va concloure el preparador periquito.