El Grand Slam de l’herba

El doblet somiat d’Alcaraz

El murcià debuta dilluns contra Mark Lajal, un estonià procedent de la prèvia i 262 mundial

El rendiment de Djokovic és una incògnita després d’operar-se del menisc fa un mes

El vigent campió aspira a encadenar els èxits de Roland Garros i Wimbledon, una cosa que només han aconseguit quatre tennistes en l’era Open: Borg, tres cops; Nadal, dos, i Federer i Djokovic, un. L’espanyol surt afavorit en un sorteig que l’aparellaria a semifinals amb Sinner i només en la final amb el serbi.

El doblet somiat d’Alcaraz
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Honor i dret de campió. Carlos Alcaraz obrirà la central de Wimbledon aquest dilluns (14.00 hores, Movistar) com a últim vencedor del torneig i disposat a tornar a aquest mateix escenari el 14 de juliol per defensar el títol conquerit l’any passat davant Novak Djokovic. El seu repte a l’All England Tennis Club de Londres no és només revalidar el títol, sinó també encadenar un doblet com a campió de Roland Garros, on va guanyar per primera vegada fa tres setmanes, i Wimbledon. Només quatre jugadors ho han aconseguit en l’era Open des del 1968: Bjorn Borg (1978, 1979, 1980), Rafael Nadal (2008, 2010) i Roger Federer (2009) i Novak Djokovic (2021).

Mark Lajal, un tennista estonià de 21 anys i 262 mundial, serà el primer rival de l’actual número 3 en aquesta missió dels pròxims 14 dies. No sembla que Alcaraz hagi de tenir cap problema per batre un tennista de la seva mateixa generació (Tallinn, 2003) però al pol oposat en palmarès. Lajal s’ha guanyat la plaça en el primer Grand Slam de la seva carrera al superar la fase prèvia, però en la seva carrera només ha jugat tres partits en el circuit ATP i té una única victòria en la primera ronda del torneig d’Anvers de l’any passat, on va guanyar el mallorquí Jaume Munar.

Camí plàcid

Els 70.790 euros que s’emportaria Lajal com a perdedor del partit a més de jugar a la central de Wimbledon ja són prou premi per a un tennista que en la seva carrera ha guanyat només 138.490 euros. Res a veure amb els 29,5 milions que, a la mateixa edat, ja acumula només en premis Alcaraz.

L’estrena del campió a Wimbledon s’endevina plàcida, com el sorteig celebrat ahir, amb una segona ronda contra l’australià Alexandar Vukic (89 mundial) o l’austríac Sebastian Ofner (54) i una tercera en què l’esperaria possiblement el nord-americà Frances Tiafoe (30). El camí serà més costerut la segona setmana, en la qual Alcaraz podria creuar-se a vuitens amb el francès Ugo Humbert (16), a quarts amb una de les seves bèsties negres, el nord-americà Tommy Paul (12), recent campió a Queen’s, o el noruec Casper Ruud (8), que no juga des de les semifinals de Roland Garros. Això sí, l’hora de la veritat per a Alcaraz arribarà a les semifinals, en què s’hauria de creuar amb Jannik Sinner, número 1.

El favorit en les apostes

El tennista italià es presenta a Wimbledon després de guanyar el seu primer torneig en herba a Halle. A les cases d’apostes, Sinner és el favorit al títol (2,88 euros), per davant d’Alcaraz (3,50) i Djokovic (4,33). L’única vegada que es van enfrontar a Wimbledon, el 2022, Sinner es va imposar a l’espanyol a vuitens (6-1, 6-4, 6-7 (8), 6-3).

Notícies relacionades

Però el camí de Sinner per arribar a la penúltima ronda serà dur gairebé des del debut. L’alemany Hanfmann (95) serà el seu primer rival, però després el podria esperar el seu compatriota Berrettini (60 mundial), finalista a Wimbledon el 2021; en tercera ronda podria creuar-se amb l’holandès Griekspoor (28), a vuitens amb el nord-americà Shelton (14) i a quarts amb el rus Medvédev (5) o el búlgar Dimitrov (10).

A la part baixa del quadre figura Djokovic, que tindria com a rivals més destacats el danès Rune (15) a vuitens, el polonès Hurkacz (7), a quarts, i l’alemany Zverev o el rus Rublev (6), en semifinals. Les opcions de l’exnúmero 1 en un torneig que ha guanyat en set ocasions són una incògnita després de la recuperació exprés de la lesió de menisc que va tenir en el passat Roland Garros. Fins a l’últim moment, Djokovic no va decidir jugar el torneig després d’operar-se el 5 de juny. Les sensacions del serbi, que s’ha entrenat amb una genollera aquests dies, són bones per sortir a la recerca d’aquest vuitè títol que l’any passat li va arrabassar Alcaraz.