GP D’ÀUSTRIA DE F1

Verstappen respon als McLaren amb una ‘pole’ al límit

Ferrari va tornar a perdre la batalla amb McLaren i Mercedes i Sainz arrencarà cinquè en la carrera a l’esprint. Alonso continua sense remuntar i sortirà tretzè. 

Verstappen respon als McLaren amb una ‘pole’ al límit
2
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Tot i que en les últimes setmanes Max Verstappen ha vist discutida la seva hegemonia, en el Gran Premi d’Àustria el neerlandès va començar amb avantatge i sense fer concessions als rivals més directes en el circuit propietat de Red Bull. El líder va volar a Spielberg i es va anotar la pole per a la carrera esprint d’avui, la tercera de les sis previstes aquesta temporada en aquest format.

Lando Norris i Oscar Piastri es van reservar per a la SQ3 i van pressionar fins al final Verstappen, tot i que el tricampió va donar un cop d’autoritat i els va batre en l’assalt definitiu (1.04.686).

Carlos Sainz no va poder amb els McLaren i també es va veure superat per George Russell (Mercedes), per acabar en el top cinc, mentre que Fernando Alonso continua amb el seu particular calvari a Aston Martin i, després de quedar-se sense punts en tres de les últimes quatre cites (Imola, Mònaco i Barcelona), també haurà d’anar avui a contracorrent, després de caure eliminat a la segona ronda de qualificació.

Alonso va patir per passar a la SQ2 en dotzena posició, just al davant de Hamilton, mentre que Tsunoda va superar el tall després de salvar un accident a l’escapatòria del revolt 9. Quan les condicions de la pista van millorar, també ho van fer les prestacions de tots els aspirants a la batalla per la pole. Aston Martin es va quedar fora per partida doble. Lance Stroll, que dijous va anunciar la renovació, va anar massa llarg en l’últim intent i ho va pagar molt. I Alonso no va aconseguir tancar una tornada bona amb l’AMR24, ja que es va mostrar més incòmode amb el monoplaça que el seu company. Per segon cop, després del que va passar la passada setmana a Barcelona, Alpine va tornar a guanyar la partida a Aston Martin, amb Esteban Ocon i Pierre Gasly classificats per a la decisiva SQ3.

En el moment culminant, Verstappen va confirmar el seu domini a casa de Red Bull fent bramar les grades del circuit de Spielberg en l’última volta, al batre Lando Norris, que l’havia posat contra les cordes travessant la meta amb un crono increïble (1.04.779). El neerlandès no s’ha rendit i ha tibat de valent per acabar com el més ràpid per només 93 mil·lèsimes respecte al pilot anglès (1.04.686).

Leclerc, pitjor

Notícies relacionades

El seu company Oscar Piastri es va quedar a no gaire més de tres dècimes del líder neerlandès, igual com Russell, mentre que els Ferrari continuen perdent batalles després d’haver començat la temporada com la primera alternativa al domini de Red Bull.

Un cop més, McLaren i Mercedes els van deixar enrere i Carlos Sainz es va haver de conformar amb la cinquena posició. Encara li van anar pitjor les coses a Charles Leclerc, que es va quedar aturat al pit lane quan estava a punt d’iniciar el seu últim assalt i, tot i que va poder completar la volta, no va passar de la setena posició.