Alemanya imposa el seu joc i guanya per la intervenció del VAR

El vídeo va anul·lar el 0-1 d’Andersen i a continuació va castigar el defensa danès amb el penal que va transformar Havertz en l’1-0. El joc va estar parat 25 minuts per una forta tempesta.

JOAN doMÈNECH

2
Joan Domènech

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

Minut 48: Joachim Andersen agafa una pilota morta a l’àrea alemanya i marca. Minut 50: l’àrbitre Michael Oliver, a instàncies del VAR, l’anul·la. Minut 51: Andersen desvia amb la mà una centrada de Raum. És defensa i és a l’àrea danesa. Minut 52: El VAR avisa l’àrbitre que vegi el penal que li ha passat inadvertit. Minut 53: Havertz marca l’1-0 per a Alemanya.

Els vaivens del futbol modern van marcar el partit, ja que la revisió videogràfica havia anul·lat un gol a Nico Schlotterbeck sense qveure’n clar el motiu, i és una modernitat aturar el partit per l’amenaça d’una tempesta elèctrica que es va confirmar amb una tempesta amb calamarsa.

Però hi ha tradicions que solen complir-se i Alemanya va fer valer la seva condició d’amfitrió i també la fortalesa de la seva voluntat per eliminar el Dinamarca amb una sòlida actuació, la quarta, malgrat que patís contra Suïssa, comprensible, al veure la remenada que li va donar a Itàlia. Alemanya espera Espanya si avui s’imposa a Geòrgia.

Andersen no aguanta

Alemanya va viure un parell d’instants difícils –¿quina selecció no els té avui dia?– que es van dissipar quan Jamal Musiala va col·locar el 2-0 del marcador en una escapada en solitari. No li va aguantar la carrera el pobre Andersen, no se sap si pel pes de la consciència, del disgust o de la culpa.

Alemanya també va poder golejar amb diverses escapades dels puntes amb el 2-0. Va ser llavors quan el Dinamarca jugava amb tres defenses al darrere, una idea inviable des del principi per l’assetjament dels alemanys. L’equip no es va poder desplegar excepte en moments molt puntuals quan el rival perdia la pilota.

No es va tractar només d’una envestida inicial per impressionar, encara que en 10 minuts Alemanya va xutar i rematar tres córners: el primer va acabar en gol sense que s’apreciés que Gündogan interferís tant Schmeichel perquè li impedís arribar a l’imponent cop de cap de Schlotterbeck.

Alemanya seguia prement l’accelerador i, quan es va aturar el partit, va carregar les piles. Oliver va aturar el joc al veure llamps al cel; va ser savi, el col·legiat anglès, perquè va caure una forta tempesta d’aigua i calamarsa que no va tocar als futbolistes, que ja eren als vestidors.

La segona sortida al camp va ser com la primera. En un minut, Havertz i Schlotterbeck –l’hiperactiu central que substituïa el sancionat Bah– van rematar de nou Schmeichel. Però Alemanya va tornar a la caseta amb l’ensurt per un modèlic contraatac nòrdic que va avortar la ràpida sortida de Neuer als peus de Hojlund.

La tercera represa del matx va precipitar els esdeveniments amb els gols i van dictar el progressiu canvi del guió, insuficient perquè Alemanya no confirmés que torna a ser la que era abans.

Alemanya 2 - 0 Dinamarca

ALEMANYA: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum; Andrich, Kroos; Sané, Gündogan, Musiala; Havertz. Tècnic: Julian Naggelsmann. Canvis: Emre Can per Andrich (m. 64); Füllkrug per Gündogan (m. 64); Henrichs per Raum (m. 80); Wirtz per Musiala (m. 80); Anton per Sané (m. 88).

DINAMARCA: Schmeichel; Bah, Andersen, Vestergaard, Christensen, Maehle; Hojbjerg, Delaney, Eriksen; Skov Olsen, Hojlund. Tècnic: Kasper Hjulmand. Canvis: Yussuf Poulsen per Skov Olsen (m. 69); Norgaard per Delaney (m. 69); Wind per Hojlund (m. 81); Larsen per Christiansen (m. 81); Kristiansen per Bah (m. 81).

GOLS: 1-0 (m. 53), Havertz (p); 2-0 (m. 68), Musiala.

ÀRBITRE: Michael Oliver, anglès.

TARGETES: Andersen, Maehle, Hjulmand, Naggelsmann.