MOTOGP

Bagnaia reforça el seu regnat a la ‘catedral’ d’Assen

El bicampió italià redueix a 16 punts el seu desavantatge respecte a Jorge Martín, amb una victòria sense resposta en la carrera a l’esprint.

Pecco Bagnaia ha vuelto a celebrar, hoy, otro triunfo en Assen.

Pecco Bagnaia ha vuelto a celebrar, hoy, otro triunfo en Assen. / ALEX FARINELLI

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tenia raó Marc Márquez (com gairebé sempre). Com no ha de volar Pecco Bagnaia (Ducati) en aquest circuit, la catedral d’Assen, als Països Baixos, si porta tatuat aquest traçat a l’avantbraç dret, com a record a la primera victòria que va aconseguir al Mundial, quan corria en Moto3 (2016). Bagnaia, que està en la carrera del seu tercer títol mundial consecutiu, en la qual continua tenint com a màxim rival el madrileny Jorge Martín (Ducati), que ahir va tornar a conformar-se amb la segona plaça, va dominar a plaer la prova a l’esprint i, tot i que va superar per tan sols una mica més més de dos segons Martinator, la seva victòria no va perillar mai. Bagnaia mirarà avui (14 h, DAZN) de sumar el tercer triomf seguit als Països Baixos.

La carrera va començar, com gairebé sempre, amb una sortida controlada en què tots els pilots es van respectar molt, ja que la recta de meta d’Assen és una de les més curtes del Mundial i, per tant, s’arriba ben aviat al primer revolt, cosa que feia témer un embús formidable en aquesta primera corba, i no va ser així. Això sí, Bagnaia va fer respectar la seva pole i, per descomptat, el seu ritme endimoniat. Així que Bagnaia va arribar primer al primer revolt. Ben enganxat a ell hi va tenir tota l’estona Martinator. I aquí es va acabar l’esprint.

Márquez, a terra

Els dos únics pilots que podien o pretenien lluitar les dues primeres places als favorits, Marc Márquez i Maverick Viñales (Aprilia), no van poder fer-ho, no hi van tenir mai cap opció, sobretot MM93, que, havent recuperat dues places a la sortida (de la setena a la cinquena), va caure al revolt de dretes d’entrada a meta, quan la roda de davant va tocar la vorada del piano i el vuit vegades campió del món va perdre el control del tren davanter i va anar per terra després de completar la primera volta.

Tota la resta va ser veure com Bagnaia es convertia en Martinator, és a dir, en el pilot que imitava l’autèntic, destrossant el crono, el mateix temps, volta rere volta, per consolidar-se al primer lloc liderant totes les voltes. Martín va haver de conformar-se amb la segona plaça i esperar a tenir més sort (i paciència) en el gran premi, més llarg, d’avui a Assen. I MVK va arrodonir un gran dissabte amb un bronze molt disputat. "Volia més, molt més, però la Ducati segueix un pas petit al davant de tots", va dir el d’Aprilia.

Notícies relacionades

Classificació de la carrera a l’esprint: 1. Pecco Bagnaia (Ducati), 19 minuts 58.090 segons; 2. Jorge Martín (Ducati), a 2.355 segons; 3. Maverick Viñales (Aprilia), a 4.103 segons.; 4. Enea Bastianini (Ducati), a 6.377 segons, i 5. Fabio di Giannantonio (Pertamina), a 8.869 segons.

Graella de sortida: 1. P. Bagnaia (Ducati); 2. M. Viñales (Aprilia); 3. À. Márquez (Gresini); 4. A. Espargaró (Aprilia); 5. J. Martín (Ducati); 7. M. Márquez (Gresini); 10. P. Acosta (Red Bull GasGas).