MOTOGP

Bagnaia apallissa de nou tot el gran grup a Assen

El bicampió italià i líder de Ducati va repetir el domini de dissabte, es va tornar a imposar a Martín i se situa a tan sols 10 punts del pilot madrileny.

Bagnaia apallissa de nou tot el gran grup a Assen

EMILIO PÉREZ DE rozas

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Doncs sí, és el rei d’Assen. L’italià Pecco Bagnaia (Ducati), doble campió del món de MotoGP, va guanyar ahir, davant 108.000 fans entregats al seu estil tan net i preciós, la cinquena carrera consecutiva en un Mundial, que continua tenint com a líder, ara amb tan sols 10 punts d’avantatge, el madrileny Jorge Martín (Ducati), actual subcampió, que es va haver de conformar, de nou, amb la segona posició. Sembla, sí, que només hi ha campionat per a ells dos, que van reproduir novament el miniduel de dissabte en territori oranje, on, curiosament, no va ploure, per primera vegada, en l’última dècada.

La carrera va tornar a ser comandada, liderada, dominada, de forma insultant, contundent, precisa i preciosa per un Bagnaia devastador, que es va escapar a l’apagar-se el semàfor vermell i va travessar la meta amb més de tres segons sobre Martín. Tots dos van rodar (gairebé) en solitari. Bagnaia dominant, amo i senyor de la seva pista favorita, la que porta tatuada al braç dret, i Martín pausat, repetitiu, segur, ferm, a la segona plaça, sense possibilitat d’atrapar-lo i amb la tranquil·litat que li donaven els més de sis segons que portava al perillós grupet que lluitava pel tercer lloc.

El domini de Ducati en aquest Mundial, en la màxima categoria, comença a ser insultant, sobretot per a la resta de la fàbrica, que, tenint excel·lents motos, especialment KTM i Aprilia, no són capaços d’evitar, per exemple, que en els últims cinc podis consecutius hi tinguin només inquilins pilotant els seus Desmosedici.

Sanció a Márquez

"He donat tot el que tenia. I la veritat, aquest segon lloc em fa feliç. Atrapar el Pecco a Assen és impossible, així que he aconseguit el màxim que podia i me’n vaig a Alemanya amb la sensació que, en un cap de setmana molt irregular, sense haver aconseguit arrodonir els assajos i la posada al punt de la meva moto, acabar el segon i mantenir el lideratge del Mundial està molt bé", va comentar Martinator al final.

Bagnaia es va enfilar a la reixa d’un dels revolts del circuit per saludar els seus fans, va donar la volta d’honor amb la bandera italiana i va celebrar el seu tercer triomf consecutiu a Assen acompanyat del seu Desmosedici al podi. ¡Una cosa mai vista! L’italià va assegurar que havia passat un dels dies més feliços de la seva vida. "No ha plogut, un fet estrany als Països Baixos, i hem pogut arrodonir la festa amb un ambient fantàstic. El meu ritme ha sigut fabulós i m’he sentit molt còmode sobre la moto".

Al darrere hi va haver una gran lluita, que, de ben segur, va sortir més a la tele que els dos líders del gran premi, la trajectòria dels quals va ser bastant avorrida. La Bèstia, Enea Bastianini, va arribar des de darrere per reivindicar-se en la seva última temporada a Ducati (els dos pròxims anys correrà amb una KTM), i va superar Maverick Viñales (Aprilia), Marc Márquez (Ducati) i Fabio di Giannantonio (Ducati).

Notícies relacionades

MM93 no es va rendir mai, tot i que sembla que va tenir molts problemes amb el pneumàtic que li va tocar. El vuit vegades campió del món va lluitar, va insistir, va fer l’efecte que tornava a la seva manera "o porta gran o infermeria" i, en l’última volta, quan la Bèstia ja anava directe i en solitari cap al podi (3r), va poder superar en una badada Viñales, que es va obrir incomprensiblement, a tres revolts del final, perquè Márquez es colés com a ganivet a la mantega.

Márquez va acabar el quart, però dues hores després el van fer baixar fins a la 10a posició perquè tenia malament la pressió dels seus pneumàtics en l’última volta.