EUROCOPA 2024

Griezmann i Lukaku, els negacionistes del gol

El francès fins i tot va perdre la condició d’intocable per a Deschamps; el belga també està sec

La irregular França de Deschamps camina buscant l’estrella de l’Atlètic. I Bèlgica també rastreja la corpulenta figura d’un davanter que no camina encertat amb la rematada. Es mesuren dues seleccions (18.00, La 1) que estan pagant la seva poca eficàcia, necessitades totes dues d’un triomf per seguir a Alemanya.

Griezmann i Lukaku, els negacionistes del gol

Georgi Licovski / Efe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dos gols porta França: un autogol regalat per l’austríac Maximilian Wöber i un penal marcat per Kylian Mbappé contra Polònia. Dos gols de 49 rematades. Dos gols ha celebrat Bèlgica en 46 xuts. Un de Youri Tielemans i un altre de Kevin de Bruyne en el mateix partit, davant Romania. Xifres que disten molt de l’esperat. Xifres de crisi davant el duel cara a cara d’avui a Düsseldorf (18 h.). Tenen, cada equip, sengles negacionistes del gol.

Lukaku, en un partit amb la selecció belga. | FABRICE COFFRINI / AFP /

Futbolistes que s’han mostrat matussers davant la porteria malgrat que tenen fama, ben treballada, de posseir un bon instint realitzador. Antoine Griezmann és la calamitat francesa. Momentàniament. La mala sort persegueix Romelu Lukaku al torneig.

Griezmann i Lukaku,els negacionistes del gol /

Suplent contra Polònia

Protegit i elogiat pel tècnic Didier Deschamps, sent com és un dels seus fidels titulars, el tècnic va asseure Griezmann davant Polònia per primera vegada des del Mundial de Qatar el 2022. L’abanderat del pragmatisme va acabar relegant el davanter de l’Atlètic –mitjapunta de França– per la seva falta d’efectivitat, després que Griezmann marrés diverses oportunitats increïbles davant els Països Baixos. "Va ser una elecció tàctica, no estic enfadat amb Antoine", va negar Deschamps. El quart golejador de la història de França per darrere d’Olivier Giroud, Thierry Henry i Mbappé, només ha aportat dos gols en els últims 31 partits, amb el que la ràtio de gols per partit ha descendit diversos graus.

La selecció del gall es ressent. Mbappé és lluny del seu millor moment, Marcus Thuram no és fiable (2 gols en 22 partits) i què dir d’Ousmane Dembélé (2 en 24). És el principal regatejador del torneig en competència amb el belga Jérémy Doku. Giroud és suplent.

"Tenim un problema d’eficàcia", va reconèixer Adrien Rabiot. "Els millors del món també fallen ocasions", va ser la defensa que va fer Aurélien Tchouaméni de Griezmann, el vicecapità de l’equip. Deschamps va dir que estaria preocupat si escassegessin les ocasions, que no és el cas. Griezmann ha admès que el joc de França "és avorrit". I el seu rendiment ho és.

Dos partits sense marcar

Notícies relacionades

Bèlgica passa una crisi més gran. Ells tenen a l’afició enfadada, que els va brindar una sonora xiulada al final del partit amb Ucraïna (0-0). Els jugadors, que van acudir a la grada creient que celebrarien la classificació, tot i que hagués sigut com segons, es van trobar aquest panorama de repulsa. De Bruyne va ordenar que se n’anessin tots al vestidor. Era el segon partit que es quedaven sense marcar, després de la derrota inaugural amb Eslovàquia (0-1). El partit que va desencadenar les dificultats de Bèlgica.

El negacionista actual és Romelu Lukaku, que sí que va fer dos gols, a part de fallar-ne d’altres, però els dos van ser anul·lats pel VAR. Contra Romania, si fa no fa el mateix. Una altra frustració sobre l’esquena del davanter (31 anys) és una jornada especialment nefasta contra Croàcia en el Mundial de Qatar, on va disposar de quatre ocasions bastant clares que va malgastar. El 0-0 va eliminar Bèlgica. Aquesta fama de malastruc ha reaparegut a Alemanya, turmentat per la seva ineficàcia i perquè topa amb la tecnologia.